HOT NEWS

Pelanggan Tetap Spanar Buruk

Isnin, 28 Februari 2011

~Cabutan Bertuah Sempena Pembukaan Blog Ini~

,
Assalamualaikum semua..nk join tak GA dari Dunia Beli Belah ni?..klau anda semua nk join,blh klik pada tajuk kat bawah ni ye:



nmpk sedap kan coklat kat atas ni..korang tak teringin ke nk dpt free?..
klau ada yg nk free,blh Klik Sini Je.

Senang sgt tau arahan yg diberikan..tarikh tutup untuk GA ni blm diumumkan jdi korang semua msih smpat lgi nk join..jdi join,jgn tak join ye..
Read more

~Glitter Coinpurse GA by Iceboxrivet 2011~

,
Saya join GA lagi..kali ni GA datangnya dari Iceboxrivet..korang tak yah pening kepala nk buat entry pe..ikut kepala korang le..meh kita tgk dlu gambarnya:



cntik tak coin purse yg ditawarkan?..
korang msti nak satu kan?..
ha,dah tau mcm tu,apa lgi?..jom ler join rmai2 ea..

saya sbnarnya tak tau nk cerita pa utk GA kali ni.
dah mati idea nk cakap pe..hehehe..anyway coin purse tu mmg cntik whai tuan GA..

klau ada antara anda yg brminat nk join,blh klik kat sini:
Due date dia ialah:
28hb Febuari 2011 jam 5ptg.
jadi,mari rmai2 ajak sedara mara join ye..
Read more

~Giveaway - Saya Mau Hadiah itu ~

,
Salam jumaat buat sekalian umat..korang tgah buat pe tu?..tak de plan pe2x ke?..meh saya bg cadangan..
apa kata korang ikut saya join GA yg datang dari blog  
ni..nmpk best la GA dia buat..
tapi sebelum tu,kita tgk dlu banner untuk GA ni:



senang je nk join..cm biasa la kan,setiap kali korang join GA,korang kna buat sikit,tak bnyak pun entry tntg GA ni..

tak pyah susahkan kepala otak nk buat ayat pnjang2 kan?..
Saya buat entry saya mau hdiah tu sbb (ni bkn slogan k)saya suka bnda yg kiut..tak kisah la apa bnda pun,jnji kiut as brang kat gmba atas ni..akak Ady Shariz baik hti nk bg kat orang yg brtuah berupa hdiah ni:


comelnya kipas ni..klau dpt letak atas meja opis saya,msti orang opis jeles sbb saya ada kipas cntik..

so,takkan korang nk tengok je?..jomla join skali..mna tau nsib korang dpt kipas ni..GA ni akan tamat pada:
28 Februari 2011..
sempat lgi nk join bg orang yg tak lengahkan msa..
Read more

~Giveaway Saja Suka Februari 2011~

,
Entry ni melekat sampai tarikh akhir untuk join ye..

Selamat pgi semua..pagi2 ni nk join GA..kali ni GA datang dari Tini Dewi pulak..GA kali ni dia mtk kita buat perkara senang je..tapi sebelum tu,meh kita tgk gambar untuk GA kali ni..

cuba tgk anak kak Tini Dewi..comel kan?..

Akak Tini mtk korang buat satu entry melekat atau tak nk lekat pun tak pe..terpulang kat korang..
Korang cerita la pe pun yg korang nak..
Apa nak cerita ni ye?..tak de idea la kak..

Tapi yg pling saya tak tahan tu kat hadiah yg ditawarkan..cntik dan cute sgt tau..ape la saya ni,dah besar pnjang tpi prngai mcm budak2..

tapi klau saya dpat tu,saya nak bgi kat adik saya..msti dia suka..cuba korang tgk gmbar hdiah tu:

rsa mcm ada rumah ldang sndri wlaupun sbnarnya tak de ldang..kehkeh..
bkn rumah ni je korang dpt tau,tapi ni pun ada:


dan ini sekali:

alala,tomeinya semua ni..semua ni datang dlm 1 set mcm cik adik mnis kat gmbar atas tu pegang..

jadi,takkan korang tgk je?..join la cuma klik Kat Sini..msih smpt lgi ni nk join..GA ni akan berakhir pada:
28 Februari 2011..
akak,saya copy paste gmbar sbb nk memeriahkan entry..
Read more

Jumaat, 25 Februari 2011

~KEYCHAIN LUCKYDRAW 2011~

,
Salam petang allz..sblm saya caucincau,saya nk join contest last untuk minggu ni pulak..kali ni GA best datang dari blog Wonderful Life..jom klik tajuk klau korang nak tau lebih lanjut lgi ye:



cntik betul semua keychain kat atas ni.rasa mcm nak satu je la..tapi klau dpt semua pun ok gak..beruntung badan dan nsib saya..hehehe..

Harap2nya saya dpt ler cabutan bertuah kali ni..

Untuk GA kali ni,saya nk tag orang yg selalu bg idea utk join GA iaitu:

Harap2nya saya menang ye kali ni..huhuhu..
Read more

~Saya Nak Hadiah Dari Mommy~

,
Hai semua..tgah buat pe tu?..petang2 cmni nk release tnsion jap la..pening dengan keadaan semasa..so,apa lgi keputusan saya nk buat melainkan buat GA la..huhuhu..

petang ni GA datang dari blog Kasih Mommy la pulak..mna tau kot2 ada chance nk menang ke..hehehe...klau korang nk tau lbih lnjut,blh klik kat tajuk bawah ni ea:



Saya mau hadiah dari mommy gak..tak kira..mungkin saya ni adalah antara peserta terakhir yg join kot..tgk la klau ada lgi slpas saya ke..

Ok la,saya nak tag:

hope2nya rezeki last contestant brpihak kat saya..hehehe..
Read more

~Teka Biskut Dalam Balang Daa...~

,
Fuyoooo,GA pling senang banget la..dia ckpa tak pyah buat entry tpi aku tetap nk buat gak entry..bkn pe,tak de la orang bosan bila tgk saya cuma teka je dan tak de pe yg mnarik kan kan kan?....

GA ni pun sama mcm sblm2 yg saya buat,due date smua dah nk smpai dah..pasai pa la ceq org pling lmbat tau..sedih ni..



akak owner GA tau tak ni adalah salah satu biskut kegemaran hamba gak kerana bila biskut ni tiada umpama lagu 
ANANG - SEPARUH JIWAKU PERGI
..mcm tu la kisah saya dgn biskut ni..

setiap kali saya beli belah,saya msti cari biskut ni tau..biskut ni merupakan mknan peveret saya smasa di opis mhupun di mana2 sahaja..

klau biskut ni tak de kat sebuah kedai(maknanya hbis la tu),maka saya tak puas hti dan msti prgi ke kedai lain gak utk mndapatkannya..

biskut ni msti ada dlm laci meja dan diperlukan sgt bila time tak de duit(buat alas perut je)..

Dah la,potpet potpet saya ni psal biskut ni..saya nak teka biskut ni la..rasa-rasanya biskut ni ada dlm:

20 bungkus je..

Tak blh sumbat bnyak,nti retak biskut ni semua..huhuhu..
Read more

~1st Give-Away By Deekuntum~

,
Sekali lagi GA..muahahahaha..kali ni GA datang dari blog Kak Dee Kuntum pulak..senang je nk join..ha,GA ni pun due date dia dah dekat dah..sekali lgi tau lmbat..

pdan muka saya..tapi tak pe..saya tetap nk join gak selagi masa blm smpai lgi..klau anda mahu tahu lebih lnjut tntang GA ni,blh klik kat tajuk besar dia ye:



comei2 hadiah yang Kak Dee nak bgi ni..

Saya tak mau buat entry pnjang sgt sbb nti Kak Dee pening pulak nk mmbacanya kan?..tapi mmg cntik sgt hadiah tu kak..rasa mcm nk pergi tmpt tu pun ada gak tpi hjat tak ksampaian sbb tak buat pasport lg..ngeh2x..

Ok la kak,rasanya entry tak blh pnjang2 sgt..nti akak pening,akak rejek saya punya entrry kang(padan muka aku klau akak Dee rejek)..

Kat sini saya nak tag:

Mintak2 ler dapat pulak hdiah utk GA kali ni..huhuhu..cabut nama saya tau kak..tak kira,nk menang gak..
Read more

~1ST GIVEAWAY - FANTASY PINKY BUTTERFLY (FEB)~

,
Salam petang jumaat semua..tgah buat pa tu?..haish petang cmni bosan lak tak de keje nak buat..petang2 mcm ni adalah waktu seronok untuk join GA dan GA kali ni datang dari blog Weiyda GA Dan Contest..cukup mudah dan senang banget kerja yg korang kena buat..

tapi saya ni antara orang2 terakhir yg tau GA ni sbb tu post entry lmbat..klau tak dari awal,lma dah saya post entry..klau anda smua nk tau lebih lanjut mngenai GA ni,blh klik kat tajuk bawah tu:



mak aih,cntiknya banner tuan ni buat kan?..

-Caranya mudah je,korang kena follow blog  
dan juga blog  

-Kena klik FIND US ON FB yang ada kat sidebar tu ye..

-Pastu korang kena buat entry ringkas sikit dan tak bg tuan punya blog pening sbb klau dia pening,silap hri bulan,korang tak merasa hdiah darinya..hahahaha..
tapi msti buh banner ni kat dlm entry dan sidebar skali serta backlink ke entry ni balik tau..

Dan pada syarat seterusnya tu korang blh Klik Sini Je..

Tarikh Akhir untuk join GA ni sbnarnya dah dekat pun iaitu pada:
28 Februari 2011  
ni je..dah brapa hari je lagi..
so pda yg smpat nk join tu,join je..tak mau pun tak pe..

Saya tak pyah fikir pnjang nk join sbb sya nk try gak..

Read more

Jumaat, 18 Februari 2011

~HSUE CRAFT 2011 GIVEAWAY~

,
Giveaway lagi..saya takkan jemu join GA ni..kehkehkeh..kali ni saya nk join GA dari blog  
pulak..mmg cntik sgt hdiah yg ditawarkan untuk semua pemenang..tak caya,korang blh tgk kat bawah ni..Ini adalah antara hdiah yg bkal menanti pemenang:

(Saya random gambar2 ni,yg lain korang blh tgk kat blog Hsue Craft):


 msti korang nak kat bnda ni kan?..



ataupun yg ni ke?..





gambar selebihnya korang blh tgk kat blog Hsue Craft

mmg semua gambar untuk pemenang ni sgtla cntik..lgi2 klau kita letak hdiah ni semua kat atas meja kita kan?..tak de la bosan je hri2 g opis..kehkehkeh..

korang nk join pun blh lgi,msih smpat bg yg btol2 nk join sbb due date dia hmpir dah ni..
saya terus join contes ni walaupun due date mkin hmpir..mna tau rezeki last minute ke..hehehe..
Read more

Khamis, 17 Februari 2011

~1st Giveaway Sayangku Faish~

,
Petang allz..saya nak join GA ni..jgn mareh yer..kang ada pulak yg tensen saya ni asyk post entry giveaway je..
bkn pe,sekali dah msuk GA ni,terus addicted sama dia..kekekeke..

aha,petang punya GA ni datang dari belog  
Akak Faish..nak tau sumber mna saya jmpa GA ni?..

saya jmpa kat blog Kehelan Contest..sja usya2 nk buat GA pe untuk petang ni..bila buka kat bloh Kehelan Contest ni,rupanya bnyak GA kita blh join tau..

meh tgk dlu gambar dia yg cute ni:

pndainya akak kita ni buat banner.cntik..

klau ada yang berminat nk join GA ni,blh  
tamat tempoh untuk GA ni adalah pada:
25 Februari 2011 pada jam 11.59 pm..
jadi jom ramai2 join k..

jadi saya nak tag:
sebab nk mnghargai blog dia yg telah menayangkan GA ni..
Read more

Rabu, 16 Februari 2011

~First GA from Diva's Shoppe~

,
Giveaway lgi..tak sudah2 saya join GA ni..saya takkan bosan join GA ni..kali ni GA datang dari akak Farah Mukhlisa pulak..GA yg dibuat kali ni tentang Diva Shoppe pulak..mna blh lepas join GA cmni..senang mcm ni tau..



Korang kena buat sedikit entry tntang GA ni..
saya tak tau nk buat entry pe..so ni je blh saya katakan..
Pertama sekali diucapkan tahniah pada akak FARAH MUKHLIS sbb dah brjaya buka sebuah kedai yg menjual pelbagai barang untuk wanita secara online..

harap2nya kedai akak kita sorang ni akan berkembang maju la ye..pembukaan kedai online sudah pastinya banyak cabaran mnanti di depan mata..mana taknya,banyak kedai online sekarang sedang bersaing hebat untuk memajukan perniagaan masing2x..

harap2nya akak FARAH kita ni sentiasa sabar dan tabah dalam menempuh dugaan itu ye..oleh kerana akak FARAH kita baru mncuba dlm bidang perniagaan ni,dia berbesar hati nak buat GA utk semua..

sesiapa pun blh join.. 
16th Feb 2011 
dan berakhir pada:
27th Feb 2011..
jadi,selamat mencuba ye..
saya hrap klau saya mnang,saya akan dpt hadiah pling spesel dari akak FARAH..

p/s : thanks pada kak FARAH sbb jmput saya..hope2nya ada chance nk menang la ye..

kat cini saya nak tag:

Read more

~GIVEAWAY BERSATU by Mimie & DC~

,
Chi uollss..i join lagi GA..biar korang boring baca entry i asyk ada GA je..
eeee,mengada-ngadanya..
kali ni saya nk join GA yang datang dari Delicious Cuppies dan Mimie pulak..
klau ada yg berminat nk join GA ni,blh klik kat salah satu link yg diberi ye..
selamat mencuba geng..



Sebelum korang nk buat entry tu,korang mesti kena jdi followers:
dan  
dahulu,baru korang ada chance nk menang,InsyAllah..

maka,story mory tentang mereka berdua pun brmula la..ni part pertama,saya akan cerita tentang Delicious Cuppies ni dahulu..Delicious Cuppies  ni merupakan sebuah kedai online yg menjual dan mngambil tmpahan mmbuat kek dan segala macam kek ikut tmpahan customer..kalau korang tengok pada semua gambar yg dipaparkan,korang mesti terliur punya la..sbb decoration pda kek tu mmbuatkan aku jatuh cinta pndangan pertama la..

rasa lapar tetibe pun ada sbb tgk pda kek yg kiut miut diorang hsilkan ni..
korang blh tgk sndri la pada gambar kek kat bawah ni..mmg tercantik amat sgt..
klau aku punya kerja,takkan dpt hsil mcm ni la gyanya:

Cntik sgt cupcake mereka ni..gambar by Delicious Cuppies

cuba tgk gambar in pulak..gambar ni telah berjaya buat aku lapar:


merahnya mak ngah by Delicious Cuppies.

ok guys,sekarang kita msuk part 2 of da story berkenaan kisah Cik Puan Mimie pulak..sekali trpndang raut wjahnya,daku teringt pda seorang yg mmg pemes dlm bidang musik iaitu JUWITA SUWITO..tak caye?..

cuba tgk btol2..klau tak caya gak,mmg aku perasan sorang2..bila tgk gmbarnya,dah blh agak dia ni seorang yg mmg gojez dan mummy terhebat..seorang mummy yg cntik dan memilik pelbagai kebolehan dlm hidupnya..

syabas my dear sis..i'm proud cause i have new geng blogger yg mmpunyai mtlamat dn krjya sndri dlm hidupnya..sweetnya Cik Puan Mimie sb ada own bakery online shop..

cuba tgk gmbar mereka..betul tak cik puan mimie mcm juwita suwito?..

So,pada yg nk join tu msih blh lgi..
klik kat link yg saya dah bgi kat atas tu dn jgn lupa follow mreka sekali ye..
Tarikh GA ni bermula : 14th Feb 2011
dan berakhir pada
28th Feb 2011 @ 11.59pm..
 
p/s kepada tuan GA ni..saya ambil gmbar di blog anda sebagai mnambah keceriaan pda entry saya..mtk ampun dan maaf ye..hrapnya ada rezeki saya..


Mimie
Read more

~Saya Punyai 100 - 500 Followers~

,
Salam semua..abg BEN kali ni buat segmen terbaru iaitu 
Saya Punyai 100-500 Followers
pulak..kali ni saya mesti join gak walaupun due date dia sebenarnya mlm ni..
mybe saya adalah the last one kot yg join ni..huhuh..


Saya tak mau ketinggalan nk join segmen ni sbb saya addicted dgn blog ABG BEN..
Senang sangat nk join segmen ni..korang ikut je cara kat bawah ni ye:

  1. Letak header BEN ASHAARI blog
  2. TAJUK :  SAYA PUNYAI 100 - 500 FOLLOWERS dan linkkan ke ABG BEN ASHAARI ini ..
  3. Tinggalkan url entri blog korang tau kat Saya Punyai 100-500 Followers !!  
      
Read more

~1st GiveAway Besday 23rd~

,
Giveaway lgi..kali ni giveaway datangnya dari Umie Zul pulak..kontes senang dan dia mtk yg join buat entry utk wish besday kat owner dia..


mungkin saya orang terakhir yang wish pada owner ni,jadi saya nak wish selamat hari jadi my dear fren..

semoga kamu tabah serta sabar dalam mengharungi liku2 kehidupan ini bersama orang yang tersayang kerana sesungguhnya ALLAH suka pada orang yg sabar..

ku doakan juga semoga hidupmu diberkati selalu oleh ILAHI..jadilah seorang anak yang sentiasa mentaati perintahNYA serta kedua orang tuamu sayang..

ku doakan semoga dirimu sentiasa memperoleh rezeki yg lebih serta mendapat keberkatan dariNYA..salam sayang dari your new fren..jangan nakal2 ye syang..

saya nak tag:
Siput Comel 
Luvely.Me 
Abg Teror 

ok,siap my dear..
Read more

~Lucky Draw Little Cute Animal 2011~

,
Giveaway datang lagi..kali ni dari Wan Nurul Hezrina pulak..saja gatal tangan nk join..
mana tau rezeki ada kat sini pulak ke..


aduhai,comelnya patung2 kat atas ni..seronok kalau dapat beli tapi lagi seronok klau ada orang nak bagi secara percuma..

senang je nak join GA ni..tak perlu susah payah buat ayat pnjang lebar,jap g kang owner dia pening..
korang semua cuma perlu ikut syarat yang dah diberi je..
klau ada yg nk join GA ni,blh klik kat sini je..

anyway,thanks pada owner yg bermurah hati ni buat GA ni..macam tau2 je saya suka patung2 ni..saya dah follow kat kedua-dua blog tu ye..
Read more

Khamis, 10 Februari 2011

~Perhatian!!!..Followers Ke 100 Sila Beritahu Saya~

,
Salam semua..kali ni saya nak buat giveaway untuk followers saya yang ke 100..

jika anda adalah dikalangan orang tersebut,sila beri :
nama anda,
nama blog anda,
alamat email anda 

ke  

..

untuk followers saya yang ke 100 je tau..
saya blh kesan tau siapa yang jadi followers saya yang ke 100..
ada hadiah menanti anda bagi followers saya yang ke 100..
Read more

~TOTE BOUTIQUE'S GIVEAWAY~

,
Giveaway dtg lagi..saya akan join selagi ada giveaway..kali ni saya nk join giveaway anjuran Tote Boutique pulak..sbb simple sgt cara nk join..
korang baca sndiri ye caranya:




Contest period from 10/2/2011 until 28/2/2011
 
4 pemenang bertuah akan memenangi:
:. 1 passport sleeve, 1 coin Purse & RM30 Tote boutique voucher
(untuk setiap pemenang)..fuyooo..

Macam mana nak join:
-------@------
- Letak gambar di atas di dalam entry anda (di facebook/blog)
- Hendaklah link kan entry anda dengan Entry  
- berikan link anda untuk entry ini
dan pemenang dipilih Random Org..
 
so apa lagi,msih smpat nk join..
Read more

~Mrs. Zach's First Give-Away : Free Photoshoot Uols!~

,
yeba yepiiiii..giveaway ade lgi..saya suka,saya suka..apa lgi..join la beb..
selalu orang buat giveaway takyah suruh fikir ayat tapi kali ni kita disuruh buat ayat yg mncabar kmmpuan akal..
mmg mncabar pun kan sbb nk fikir ayat pe yg trbaik utk ditaip..
saya join contes ni sbb nk uji kmmpuan fikiran dan jiwa saya..kekekeke..


saya jumpa giveaway ni dari blog Lovely.Me..dia yg invite saya utk join contes ni..thanks pada my new fren.

kita kena lngkapkan ayat yg diberi:

saya nak menang mrs zach's first give away kerana saya suka gambar..
lagi-lagi bila gmbr diambil dgn gya yg blh mmbuatkn org snyum sumbing bila mlihat gmbr tu..
saya dgn family tak prnh amik gmbr sjk brkurun lagi..
kalau saya mnang hadiah ni,saya nk kongsi kgmbiraan ini brsma rakan dan family saya..
sbb itu kngan trindah yg akn kekal smpai bila-bila..

sape lgi nk join msih smpat utk hntar entry kat sini:

closing date msih lma lgi iaitu : 
20 Februari 2011..
jdi join k bgi yg brminat..
Read more

Blogger Chat Room


Mari Tukar Link



Ai, Takkan Tengok Je.:)
 

~Spanar Buruk~ Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger