HOT NEWS

Pelanggan Tetap Spanar Buruk

Rabu, 29 Jun 2011

~Wordless Wednesday #2~

,











Wordless Wednesday adalah hari di mana blogger hanya perlu meletakkan gambar di dalam entry mereka tanpa perlu menceritakan apa pun tentang gambar berkenaan..biar gambar yang menceritakan segalanya..

Read more

Isnin, 27 Jun 2011

~Saya Sayang Awak,Awak Jangan Lemah Sangat~

,
Assalam awak..
ayat ni saya titipkan khas buat awak..
buat awak yang suka sangat nangis memanjang..
dah-dahla tu..tolong la awak..
jangan jagi gembeng @suka nangis sangat..
saya dah tak mau nak tengok awak macam tu tau..
cuba la awak ni jadi seorang yang kuat..
mana semangat awak yang penah saya lihat dulu?..
mana pergi semua semangat tu ha?..
awak nak ke saya benci perangai awak bila tengok awak macam tu..
tolongla awak..hentikan tangisan yang takkan bawa awak ke mana pun..




awak selalu nangis untuk benda yang tak sepatutnya..
sampai bila awak nak macam ni?..
awak tolongla jadi kuat boleh tak?..
jangan jadi lemah semangat kerana perkara yang sudah2 tu..
apa guna saya kat sini kalau awak suka pendam sorang diri?..
saya ni siapa bagi awak?..
tunggul kayu yang tak de hati dan perasaan ke?..
awak jangan jadi lemah sangat tau..



awak,saya selalu ada dengan awak..
setiap masa saya ada disini,temankan awak..
tapi saya tak tau awak perasan ke tak kehadiran saya ni..
saya sentiasa berdoa semoga awak menjadi 
tenang setenang yang mungkin..
kerana awak kawan saya la,
saya tak mau tengok awak sedih selalu..




saya sentiasa ada disini temani awak..
kerana awak sahabat saya,
saya berharap agar awak jadi setabah yang mungkin..
ketahuilah,saya sayangkan hubungan kawan kita ni..
berilah peluang pada saya untuk 
menjadi pendengar masalah awak..
Read more

Jumaat, 24 Jun 2011

~Freaky Friday Sama Macam Wordless Tak?~

,
Assalam semua..hikhikhik..nape spanar gelak cmtu rupa?..hari ni nk try buat freaky friday..tapi tak sama sgt mcm wordless wednesday tu?..spanar tak post kat wordless,gila ke hape?..

Spanar just nak share dengan korang benda yang spanar sayang..lebih kurang macam album bergambar je la..tak mau citer panjang sgt..spanar nak bagi korang tengok gambar-gambar kat bawah dan komenkan..














Menggila tengok gambar ni semua..rindu pada dia tak pernah berhenti..
selagi tak balik,selagi tu spanar meroyan je..


Semua..take care ok..

Read more

Khamis, 23 Jun 2011

~Cinta,Cinta dan Cinta~

,

Hai semua..assalam..pe topik spanar nk buat ea untuk hari ni?..masih kebluran dengan macam2 perkara yang berlaku sekarang ni sampai rasa macam nak terpecah pale otak memikirkannya..padan muka spanar,sape suh fikir lama-lama sangat..kan ke ko dah kena migrain..tapi masalah ni sepatutnya spanar tak perlu fikir tapi kerana terlalu baik hati nak fikirkan,spanar last skali fikir gak..


Ingatkan nak sambung entry buat wordless thrusday lak..sebab spanar dah blank tak tau nk cakap pe lagi sekarang ni..errrrmmm....ok la,dah idea nk citer tentang pe hari ni..hari ni spanar nak citer tentang cinta dan cinta..

memang tak dinafikan setiap orang perlukan cinta dan kasih sayang tapi adakah semua cinta yang mereka miliki tu betul2 sejati atau tidak?..bila bercinta semuanya indah..yang kelat tiba-tiba akan jadi manis..yang payau semuanya akan jadi sedap kan?..orang cakap kentut busuk pun dikata wangi..pe2 je la..tu la hebatnya sebuah cinta..




tapi ada orang bagitau,bercinta ibarat kita berjumpa hantu..semua orang bercerita tentangnya tapi tak semua orang akan bertemu dengannya..macam tu juga cinta,semua orang boleh bercerita tentang cinta tapi tak semua orang mampu merasakan indahnya cinta..dalam percintaan ada madu,ada juga racunnya..

spanar selalu perhatikan orang sekeliling spanar ni..ada yang bercinta tu setengah mati,segala apa sanggup bagi sampaikan ada yang sanggup hulur duit pada orang yg blm sah menjadi pasangannya (akad nikah) pastu tergadai body..itulah musibahnya cinta yang akhirnya membawa kepada dosa besar..

kerana cinta juga,ada yang sakit jiwa..hahahah..kenapa ditangisi dekat orang yg belum sah jadi milik kita kalau kita ditakdirkan putus cinta..so,why tak terima je dengan hati terbuka..


cinta boleh kita nampak dalam pelbagai cara..betol tak pe spanar bgitau ni?..macam-macam cara kita blh tgk bila nk brcinta tu..cinta dalam internet,cinta depan mata,cinta jarak jauh lagi..macam2 cara orang bercinta kan?..

tapi cinta itu bergantung pada percaya atau tidak pada pasangan masing2 la kan?..ada orang terlalu mengagungkan cinta tapi pada spanar jgnlah sampai buat mcm tu kan?..lagipun blm tentu lgi kita akan dapat cinta tu..rilek2 sudah la..yang penting kita enjoy dulu k.

spanar tak mau cakap panjang lagi jadi korang boleh kemukakan segala pendapat korang kat komen dibawah ni je..kita buat diskus je dlm entry ni..


Read more

Rabu, 22 Jun 2011

~Menyesakkan Dada~

,

Assalam semua..hari ni rasa kuciwa sangat..
sadness wednesday..
tak tau nk cakap pe lgi..
masih teringat tentang perkara tu smpai sekarang ni..
Rasanya tak perlu utk spanar ucapkan di entry..
biar itu menjadi rahsia kerajaan..


Tapi dengan hati yang penuh sabar,
spanar cuba kuatkan diri dan 
tak mahu tewas lagi dengan perkara ini..
biarpun pahit untuk ditelan 
tapi spanar cuba mencari ketabahan dalam hati.


Pagi tadi g opis,terasa macam menyucuk je dada ni..
sakit masih terasa hingga sekarang ni..
nape ni?..YA ALLAH,kuatkanlah diri hambamu yang lemah ini..
sesungguhnya hambamu ini tak mampu untuk
menghadapi semua ini..
berikanlah aku ketabahan untuk melawan kesakitan dalam diri..
akan ku cuba kuatkan hati ini YA ALLAH..
pasti ada hikmah disebalik kesakitan yg ku alami sekarang ni.



Read more

~Wordless Wednesday #1~

,










Wordless Wednesday adalah hari di mana semua blogger 
hanya meletakkan gambar tanpa menceritakan 
apa pun tentang gambar tu..
biar gambar yang menceritakan..

Read more

Selasa, 21 Jun 2011

~Menjadi Juga Akhirnya~

,

Assalam semua..
penat fikir macam mana nak buat icon
ni buleh ada dalam entry..
last2 jadi jugak..
dari hari tu sedih sebab 
tak dapat post icon kat entry..
rasa nak hentak pale kat dinding 
kasi pecah pastu kerat 18 badan tu..


macam nak menggila jugak la fikir..
stress pulak pale otak spanar ni..
ni adalah kali kesepuluh spanar cuba 
buat icon ada dalam entry dan akhirnya jadi juga..


bestnya dah jadi sekarang ni..
pasni spanar boleh la post entry pastu buh icon lagi..
terharu lak tetibe sekarang ni..


tengkiu pada yang berpenat lelah
ajar spanar nk buh icon ni..
spanar sayang korang..

Read more

Jumaat, 17 Jun 2011

~Kenangan Pahitku Contest~

,
Assalam semua..setelah didesak dan dipaksa bertubi-tubi akhirnya spanar dapat gak meluangkan masa untuk join kontes ni..kesian kat Cinta Tulip sbb dari hari tu lagi dia ajak spanar untuk join kontes dia tapi spanar tade masa..maafkan saya ye cik Cinta Tulip..jangan marah saya tau..hehehehe..

Kali ni cik Cinta Tulip minta orang untuk buat satu entry sedih..hukhukhuk,belum buat entry dah tacing lak.ngengada je spanar ni..sebenarnya spanar tade banyak pun kenangan pahit dalam diri spanar..ada la satu dua citer tapi satu citer ni buatkan spanar rasa sedih smpai sekrang..pastu tetibe je ada hujan kat mata spanar ni..malu seh..



3 tahun lepas masa tu 18 FEBRUARI 2008 sebuah cerita sedih dalam hidup spanar telah terlakar..memang pahit untuk menerima kenyataan yang telah tertulis untuk spanar ni tapi apakan daya..spanar cuma hamba padaNYA dan tak mampu nk buat apa malah untuk melawan takdir..sebuah kisah yang buatkan spanar tak dapat lupakan insan yang pernah bertakhta di hati spanar satu ketika dulu..

Segalanya bermula pada 14 FEBRUARI 2008,malam tu spanar dapat panggilan dari adik dia mengatakan abg dia eksiden dan kritikal masa tu..spanar bila mendengar perkara ini seumpama jantung yang telekat di badan seperti jatuh ke bumi..terkejut dengan berita ini sedangkan spanar baru berjumpa dengan arwah pada 12 FEBRUARI 2008..masa tu dia hntar spanar g keje tapi spanar hairan nape dia buat macam tu sedangkan selama ni dia tak prnah melakukan sedemikian..bila dah hntar,dia hulur tangan minta di salam..memang tak mengesyaki pe pun..

Spanar tak msj dia lgsung pada 13 FEBRUARI 2008 tu sbb fikir mungkin dia sibuk..takpe la,mungkin spanar fikir boleh jmpa nanti kot..tapi tak sangka segalanya berlaku dengan cepat..spanar ke hospital temankan mak dia sepanjang dia di sana dalam keadaan yang amat menyayat hati..tak sanggup rasanya nak pandang dia dalam keadaan macam tu..spanar hanya mampu berdoa agar keajaiban berlaku dlm diri dia..

Hari isnin 18 FEBRUARI 2008 spanar g hospital dulu nak tengok dia sebelum g keje macam biasa..mintak - mintak masa sampai nanti dia dah sedar dan blh ckp..pukul 11 pagi 18 FEBRUARI 2008,mak dan ayah dia keluar dengan keadaan menangis tapi kenapa?..apa dah berlaku pada dia?..spanar memberanikan hati,menguatkan diri dan buat muka cekal tanya mak dia..mak dia dengan suara teresak-esak bgitahu dia sudah tiada lgi..msa tu TUHAN je tau apa yang spanar rsa..

Spanar terus amik cuti bagitahu bos kata dia dah takde,bos faham..spanar ambil keputusan ikut mak dia balik rumah selama 3 hari..spanar tunggu jenazah dia dengan hati yang redha..bila nampak van jenazah sampai,diorang buat solat jenazah dan spanar ikut dari mula dia di hospital sampai dia ke liang lahad..spanar tatap wajah dia buat kali terakhir dgn doa smoga dia ditempatkan dikalangan orang beriman..

Terlalu banyak kenangan yang indah tapi pahit untuk difikirkan kembali..banyak janji - janji kami yang belum tertunai..akhirnya spanar redha dia pergi untuk selamanya dan dia membawa kenangan dalam cinta kami bersama..


ALFATIHAH UNTUK ARWAH MOHD AZIZI..

Kat sini spanar nak tag kawan spanar :


ok done Cinta Tulip sayang..
Read more

~Munnafendy 1st GA~

,
Assalam semua..kali ni spanar bergiat aktif balik untuk mengejoin segmen dan segala macam kontes setelah lama spanar menyepikan dan mendiamkan diri..sebenarnya spanar senyap sbb tak tau nk bgi ayat pe untuk join kontes ni..kali ni spanar nk join kontes dari blog Munna Fendy pulak la..mna tau ada chances lak kali ni..

Cik Munna Fendy cuma minta perkara senang je nk kita buat.tak perlu dok fikir ayat pe nk buat smpai buatkan org tak tahan nk pecah kepala nak baca..just simple n nice je..dia minta setiap peserta cerita sedikit sebanyak tentang blog sendri..meh spanar nk citer sepatah dua kata tentang blog spanar ni..





Kenapa spanar pakai nama spanar buruk?..
spanar suka main spanar..d
ulu nak bertukang tapi hajat tak sampai sbb
msa kecik ayah simpan spanar..ye la mana taknya,
spanar main spanar je memanjang..
dulu spanar tak pakai nama spanar
tapi spanar pakai nama domain alakadarsaje.blogspot.com..
tak suka lak dengan nama tu,spanar tukar nama lain..


Meh spanar nak citer sikit je tak banyak 
pun tentang blog spanar ni..
blog spanar ni sebenarnya biasa-biasa aje..
tak de la sehabat dan seteror mana pun..
prinsip spanar,ape spanar nak citer it yang spanar luahkan..
spanar tak suka menulis tentang gosip,political issue 
dan apa jua  perkara untuk menjatuhkan orang..
tak baik woo..itu bukan peribadi spanar sebenar..


spanar tak kisah jika ada orang cakap 
spanar ni tak amik port tentang negara la..
tpi sebenarnya spanar mmg baca tentang perkara isu semasa 
ni cuma tak mahu luahkan kat penulisan je..
takut nanti dihentam oleh segelintir individu je..
just simple dan sedap mata memandang,
mungkin itu yang korang lihat dalam blog spanar kan?..
tak mahu penuh smpai tak blh tengok pe pun..


sebelum blog spanar jdi kiut mcm ni,
blog spanar asalnya biasa je..
pastu tukar tmplate smpai kena tegur dengan blogger pemes..
last skali tukar punya tukar jadi la 
mcm yg korang tengok skrang ni..ok tak?..
kalau ok,komen la nanti k..


banyak entry spanar ni tak melibatkan individu..
spanar lebihkan kepada tatapan umum je..
macam entry spanar trdahulu seperti
Petua & Nasihat Untuk Menjadi Suami
spanar buat smpai 2 bhgian sbb pnjang lebar dok citer..
lgipun spanar kongsi pe yg petua je kan?.


ok la,tak mau celoteh panjang lgi..
nanti korang boring lak..
kat sini spanar nak ngetag kawan yg spanar yayank:




hope ada chance untuk menang lak..aminn..
Read more

~Hatiku Terpaut Pada Dia~~

,
Assalam semua..
spanar nak bagitau korang..
pestime spanar dengar lagu ni petang semalam..
tak tau sape nyanyi,rsa macam seolah-olah 
terus menusuk kalbu dengan liriknya..
sanggup tunggu lagu ni sampai habis 
sbb nak tau sapa penyanyi lagu ni..
rupa-rupanya HAZAMA AF9..

seronok sgt lgu ni..
cer korang youtubekan lagu ni,
dan dengar betul2..
kalau menusuk kalbu korang,
mesti korang akan rasa sesuatu..



Cinta Teragung - Hazama AF9

Maafkan aku
Sekiranya tak termampu
Untuk mencurahkan semua
Isi hatiku

Ternyata tak terkata
Rinduku padamu

Ku takkan bisa menjadi
Lebih dari apa yang sedaya
Namun ku tetap berjanji
Akan masih mencoba

Untuk memujuk hatimu
Mencintai aku kerna semua yang ada
Hanyalah untukmu

Woo Woooo

Sejenis perasaan ku abaikan
Membawa sejuta harapan
Menagih cinta teragung darimu

Wooooowooo

Ku takkan bisa menjadi
Lebih dari apa yang sedaya
Namun ku tetap berjanji
Akan masih mencoba

Untuk memujuk hatimu
Mencintai aku kerna semua yang ada
Hanyalah untukmu

Ku takkan bisa menjadi
Lebih dari apa yang sedaya
Namun ku tetap berjanji
Akan masih mencoba

Untuk memujuk hatimu
Mencintai aku kerna semua yang ada
Hanyalah untukmu

Maafkan aku
Sekiranya tak termampu
Untuk mencurahkan semua
Read more

~Dalam Diam Aku Sayang Kamu~

,
aku tak tahu apa yang ku rasakan
dalam hatiku saat pertama kali
lihat dirimu, melihatmu

seluruh tubuhku terpaku dan membisu
detak jantungku berdebar tak menentu
sepertinya aku tak ingin berlalu

berikan cintamu juga sayangmu
percaya padaku ku kan menjagamu
hingga waktu menjemputku


ku berikan cintaku juga sayangku
percaya padaku ku kan menjagamu
hingga waktu menjemputku

saat ku tahu kau akan pergi jauh
izinkan aku tuk selalu menantimu
untuk katakan ku ingin dirimu

agar kau tahu betapa ku terlalu
mencintaimu aku akan menunggu
hingga dirimu kembali untukku


tolonglah aku bagaimana diriku
ungkapkan itu rasa yang membelenggu
dalam hatiku ku cinta padamu

berikan cintamu juga sayangmu
percaya padaku ku kan menjagamu
hingga waktu menjemputku

Read more

Khamis, 16 Jun 2011

~Segmen Mencari 50 Blogger Cun Untuk Bloglist~

,

 Assalam semua..
apa khbar hri ni?..ok tak semua?..
hari ni spanar nk join satu segmen dari blog Sy@f ..
Nak tau segmen pe?..cer korang Klik Sini..



  • cun sangat ke spanar sampai nk join segmen ni?..
  • anyway,tak pernah pun ada org puji spanar ni 
  • cun tapi kiut tu adalah..
  • sbb spanar perasan cun la spanar nk join..
  • lantak ke deme la nk kata pe pun..
  • spanar punya blog,suka hati la..
  • hahahahaha..



  • nak kata owner blog ni cun,adalah sikit2 kot..
  • bersyukur Tuhan cntikkan diri kita lgipun sejak 
  • kita lahir kita mmg cun pun..
  • ape yg spanar membebel ni?..


  • balik kepada tajuk asal..cer citer sikit tntg blog spanar ni..
  • spanar buruk,mungkin buruk hanya pada nama
  • tpi bukan pada orgnya..
  • alhamdulillah orgnya baik..baik ker?..
  • blog spanar bukanlah sehebat mcm blog abg ben 
  • atau blog red mummy pun..
  • yang ada ramai followers sampai ribu raban tu..
  • blog spanar cuma cerita apa yang patut spanar share je..
  • takde political issue,kontroversi,gosip..
  • spanar ngaku spanar tak reti political ni semua..


  • nak tau tak,asal mula spanar berblogging,
  • byk kali spanar tukar template smpai kena mrh dgn org..
  • tmplate berat la..ngok ngek sana sini..padan muka spanar..
  • tapi skrang korang boleh tgk sendri blog spanar mcm mna kan?..
  • dengan bantuan some one yg baik hati,blog spanar jdi mcm ni..
  • thanks kat dia sgt2..
  • p/s : saya mnghrgi bntuan dan jasa anda..



  • setakat tu je la spanar nk share dengan korang..
  • lagipun pada yg kenal diri dan blog spanar,
  • korang blh agak blog spanar mcm mna kan?..
  • ok la bye semua..
Wassalam..

Read more

Blogger Chat Room


Mari Tukar Link



Ai, Takkan Tengok Je.:)
 

~Spanar Buruk~ Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger