HOT NEWS

Pelanggan Tetap Spanar Buruk

Isnin, 3 Januari 2011

~Antara Isu Ilmu Hitam Dan Isu Laser~

,
Selamat petang semua..petang2 macam ni,tak ada apa yang saya nak kongsikan tentang sesuatu yang seronok melainkan isu bola sepak negara kita..saya ni bukanlah pakar dan pro dalam membicangkan isu sebegini tapi cuma nak kongsi tentang apa yang berlaku pada industri bola sepak kita ni..kadang-kadang geram gak kita dengar tuduhan dan tohmahan yang dilemparkan oleh penyokong luar terhadap pasukan kita tapi nak buat macam mana..sabau ajelah ye..

Berbalik pada isu yang saya nak cakap ni,rasa macam kejam pulak tuduhan yang dilemparkan oleh Presiden Persatuan Sepakbola Seluruh Indonesia (PSSI) iaitu Nurdin Halid mengenai bola sepak dan khususnya negara kita ni..ada ke patut dia kata Malaysia ni pakai ilmu hitam?..tak patut..kalau Malaysia pkai ilmu hitam,rasanya dari dulu lagi kita menang bila lawan dengan pihak luar kan?..dia kata pemain terutamanya keeper utama mereka iaitu Markus Horison Rihihina kena gatal-gatal masa datang Kuala Lumpur untuk final pertama pada 26 Disember tu..kalau dah tau gatal,jangan main bola..

Dakwaan dia lagi,bkn keeper tu sorang je kena tapi dua lagi keeper diorang kena bnda yang sama..diorang kena masa tgh training..ye la tu..tpi dakwaan tu tak hbis kat situ je,presiden dia kata lagi,kelewatan basa yang bawak dirang tu disengajakan untuk kurangkan masa latihan..apa2 ajelah.ada lagi dakwaan dia,kononnya pemain dan pengurusan bola indonesia mendapat layanan buruk la sblm game lgi..tu yang agaknya masa skuad kita kat Indonesia pun,diorang mcm buat taj tau je..(balas dendam kot??)..

Berbalik pada topik kedua saya mngenai isu laser(macam Ultraman),media Indonesia keluarkan statement mngatakan FAM kena denda sebanyak AS$40 juta bersamaan RM 123.8 juta dan digantung selama 4 thun lagi tu padahal tu semua tak betul pun..isu laser ni pun bkn brmula dari kita tapi penyokong Indonesia yang memulakan dlu..Menteri Beli Dan Sukan dah keluarkan kenyataan kat media bahawa laser telah dikawal dari terlepas masuk ke stadium tapi nmpk gayanya terlepas jua.

Presiden PSSI telah membawa perkara ini kepada pihak AFF dan dalam kenyataannya lgi,beliau berharap ini merupakan pengajaran terhadap FAM..apa2 aje lgi statement yang dikeluarkan beliau ni.Jadi,dari apa yang saya kongsi ni,harap kita sama-sama dapat iktibarnya dan moral of story..

Sila Tinggalkan Komen Ye

Blogger Chat Room


Mari Tukar Link



Ai, Takkan Tengok Je.:)
 

~Spanar Buruk~ Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger