HOT NEWS

Pelanggan Tetap Spanar Buruk

Selasa, 26 Julai 2011

SEGMEN ILMIAH : JOM BERKONGSI HADIS BERSAMA-SAMA

,
Assalam semua..akhirnya dan akhirnya spanar tak sangka dapat juga peluang untuk mengejoin segmen yang dibuat oleh Blogger Artis Yang Pemes di abad ini iaitu Brother Sapik Mokhtar..terharunya rasa dapat juga meluangkan masa untuk mengejoin segmen beliau ni..kredit to Brother Sapik Mokhtar kerana sudi mengajak blogger picisan seperti spanar untuk menngejoin segmen ini..

 

Brother Sapik Mokhtar minta kita buat sedikit entry tentang hadis jadi spanar rasa terpanggil untuk join segmen Brother Sapik Mokhtar pada kali ni..spanar nk share beberapa potong hadis mengenai Sedekah yg spanar rasakan bersesuaian untuk dikongsi dengan kalian semua bersempena dengan bulan Ramadhan yang bakal menjelang ini.

Kat bawah ni ada beberapa potong hadis tentang Sedekah yang spanar dapat cari dan sesuai untuk dishare dengan kalian semua:

Hadis-1


[Mafhumnya] Orang yang mengusahakan bantuan (pertolongan) bagi janda dan orang miskin ibarat berjihad dijalan Allah dan ibarat orang solat malam. Ia tidak merasa lelah dan ia juga ibarat orang berpuasa yang tidak pernah berbuka.
(Hadis Riwayat Oleh : Imam Bukhari)
 

Hadis-2

[Mafhumnya] Barangsiapa ingin doanya terkabul dan dibebaskan dari kesulitannya hendaklah dia mengatasi (menyelesaikan) kesulitan orang lain.
(Hadis Riwayat Oleh : Imam Ahmad)
 

Hadis-3
 
[Mafhumnya] Bentengilah hartamu dengan zakat, ubati orang-orang sakit (dari kalanganmu) dengan Bersedekah dan persiapkan doa untuk menghadapi datangnya bencana.
(Hadis Riwayat Oleh : Imam Ath-Thabrani)

Ok2,spanar nk tag kawan2 baik 
spanar yang spanar sayang sangat ni..
orang2 yang terpilih itu ialah jeng jeng jeng :





5 Comments:

  • 26 Julai 2011 3:32 PTG
    Phat says:

    tq SBK aku join tp aku post hari lain..nak bg peluang org layan video baby aku dulu hehe

  • 26 Julai 2011 3:33 PTG

    amboi sbk.. artis la sgt kan..hehe btw thanks sgt sebab sudi join segmen sapik yg seorang picisan ni.. terbaik la sbk sebab sudi bagi sokongan dan sudi berkongsi ilmiah..
    semoga kita sama2 dapat manfaat dengan menyebarkan sabda Rasulullah ni.. :)

  • 26 Julai 2011 3:37 PTG
    Encik JI says:

    ni contest yang bagus . :)

    jangan buat hadis palsu dah la. hehe

  • 26 Julai 2011 3:49 PTG
    cintatulip says:

    yup.. sedekah jugak 1 terapi utk kita sihat.. hehehe

  • 27 Julai 2011 4:27 PG
    SYAF says:

    baru lepas baca entry SBK...

    terima kasih sbb tag syaf....

Blogger Chat Room


Mari Tukar Link



Ai, Takkan Tengok Je.:)
 

~Spanar Buruk~ Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger