HOT NEWS

Pelanggan Tetap Spanar Buruk

Ahad, 10 Jun 2012

Lelaki Bila Mengalirkan Air Mata – Apa Yang Kamu Fikirkan?..

,
Assalamualaikum semua..Hari ni Spanar Buruk ada tajuk yang Spanar Buruk rasakan sesuai untuk Spanar Buruk kongsikan bersama dengan rakan blogger sekalian..Entri ini bukanlah bertujuan untuk menjatuhkan atau pun merendahkan martabat kaum ini,tetapi sekadar untuk pengetahuan dan perkongsian ilmu antara kita semua sebagai seorang hamba..Spanar Buruk sebenarnya tertarik pada topik yang dibincangkan di dalam Rancangan Bual Bicara Nasi Lemak Kopi O di TV9 pagi semalam berkisahkan tentang air mata seorang lelaki..


 Berbalik kepada tajuk yang hendak Spanar Buruk perbincangkan tadi,apa yang kamu fikirkan wahai seorang wanita apabila kamu berhadapan dengan situasi di mana seorang lelaki yang kamu harapkan akan menjadi kekuatan pada diri kamu mengalir air mata di hadapan kamu?..Sudah pasti ada juga di antara kamu yang mengatakan bahawa lemahnya dia menangis di hadapan kamu..Tapi perkara tu tak salah pun sebenarnya..Kena jugalah kita tengok pada tempat,masa dan perkara apa yang perlu si lelaki itu tangisi..Lelaki juga manusia wahai wanita,mereka juga pasti ada ‘soft side’ dalam hati mereka tu..Jadi tak salah mereka menangis..


Dulu,tak dinafikan Spanar Buruk juga pernah memeperlekehkan seorang lelaki bila dia menangis di hadapan Spanar Buruk..Spanar Buruk terfikir juga,apa la dia ni lemah betul nak nangis bagai ni cuba la kuatkan sedikit hati tu..Tapi setelah lama kelamaan Spanar Buruk didedahkan dengan situasi sebegini,barulah Spanar Buruk faham kerana lelaki tidak seharusnya perlu menunjukkan kekuatan mereka di khalayak semua sehingga cuba untuk menepis soft side mereka tu..


Lelaki bila mengalirkan air mata,tak semestinya mereka itu lemah sepanjang masa dan hanya tahu untuk menagih simpati dan perhatian dari orang lain serta tidak mempunyai kekuatan dalam diri mereka sendiri..Kena fikir juga la apa sebab mereka mengalirkan air mata,mungkin kehilangan ahli keluarga atau mereka mempunyai masalah yang tertentu yang dirasakan perlu untuk mereka menangis..Tak seharusnya kita perlu memperlekehkan seorang lelaki bila dia mengalirkan air mata..Bak kata orang,give and take each other is more better la kan?....Bila perempuan menangis,lelaki akan menyokong dan begitu juga lelaki bila mengalirkan air mata dan memerlukan sokongan,seorang perempuan itu perlu berada disisinya kan?..


Tapi kalau nak menangis hanya untuk perkara yang remeh temeh seperti ditinggalkan kekasih seperti mana seorang gadis atau menangis kerana diberhentikan kerja,itu tak sepatutnya berlaku..Mereka perlulah mengawal emosi mereka supaya orang di sekeliling tak perasan akan perkara itu..Kalau perempuan buat macam tu,dimaafkan la kot sebab diorang ni always soft je memanjang hehehe..


Okay la semua,cukup setakat ini sahaja..Tunggu entri dari Spanar Buruk pada masa yang akan datang pula..Rajin-rajinkanlah diri untuk komen berkenaan entri ni ye..Sambil-sambil tu korang cuba la cari tajuk yang korang rasakan sesuai untuk Spanar Buruk buat entri pada masa akan datang pula..Ada hadiah menanti korang yang bertuah tu..


4 Comments:

Blogger Chat Room


Mari Tukar Link



Ai, Takkan Tengok Je.:)
 

~Spanar Buruk~ Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger