HOT NEWS

Pelanggan Tetap Spanar Buruk

Ahad, 24 Jun 2012

Kisah Pengajaran - Koperal Kritikal Dilibas Mat Rempit

,
KLANG: “Saya yakin suspek akan ditahan. Klang bukan besar sangat. Diharapkan dia insaf dan menyerah diri kepada polis,” kata Mohd Hafiz, 21, anak sulung Koperal Mustaghni Tabri, 48, yang koma akibat dilibas dengan topi keledar oleh Mat Rempit, kelmarin.

Mustaghni, anggota polis trafik Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Klang Selatan dilibas dengan topi keledar di belakang kepalanya oleh Mat Rempit ketika operasi mencegah lumba haram di Lorong Bunga Raya berhampiran Kampung Raja Uda, di sini, jam 1.45 pagi kelmarin.

Mohd Hafiz yang ditemui di Hospital Tengku Ampuan Rahimah (HTAR) Klang, di sini, semalam berkata, doktor memaklumkan ayahnya masih kritikal dan memerlukan bantuan mesin hayat.“Doktor memberitahu ayah diberi perhatian rapi berikutan kurang tindak balas termasuk jantung, organ perkumuhan dan pengaliran darah.


“Perbuatan suspek sangat kejam. Apapun kami sekeluarga berharap ayah kuat dan sembuh,” katanya yang juga juruteknik bunyi di sebuah syarikat di Petaling Jaya.


Apa punya manusia la,kejam betul..Tergamak budak tu menghentam polis berkenaan sampai kritikal polis tu dikerjakannya..Padahal salah sendiri,tak sedar diri lagi..Aishhhhhh,sabar jela banyak2 dengan budak zaman sekarang ni..Tak reti hormat orang lebih dewasa dan tak reti hormat masyarakat sekililing..Mereka sepatutnya fikir dulu salah mereka sebelum mereka nak mencari kesalahan orang lain..
Spanar Buruk tak mahu taip panjang2 tentang perkara ini,cukup sekadar untuk berkongsi dengan kawan-kawan semua tentang insiden ini..Memang cukup untuk dijadikan pengajaran dan iktibar kepada kita semua bahawa dalam Negara ni,bukan kita seorang sahaja yang ada..Fikir la tentang orang lain sama..Jangan Jadi hero di jalan raya kerana jalan raya adalah untuk semua orang tau..Jom la komen,kita share2 pendapat kita..

Sila Tinggalkan Komen Ye

Blogger Chat Room


Mari Tukar LinkAi, Takkan Tengok Je.:)
 

~Spanar Buruk~ Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger