HOT NEWS

Pelanggan Tetap Spanar Buruk

Rabu, 28 Mac 2012

Contest : Cerita Seram...

,
Assalamualaikum semua hola hola apa khabar..Rindu rasanya pada semua orang..Kamu semua rindu kat saya tak (soalan minta perhatian dan simpati,konon2 ada la orang nak sayang kat Spanar Buruk kan?)..Muahahahaha lawak la Spanar Buruk ni..Kali ni apa pulak la Spanar Buruk nak dari korang kan?..Ada la,kalau nak tau sila baca entry ni sampai habis.Tolong jangan baca sekerat jalan,karang Spanar Buruk kerat sape yang baca separuh tu hahahaha..Hari ni Spanar Buruk nak join kontes dari blog seorang kawan baik Spanar Buruk yang dah lama hilangkan diri..Rindu banget deh sama kamu,baru sekarang ni kamu mau keluar ya pak..Dah lama tak muncul,tiba2 keluar dengan kontes pulak..Hebat la kawan kita sorang ni..Nak tau apa kontes dia buat..Sila baca sampai bawah..


Ada seram tak tajuk dia?..Eleh korang tipu tak seram lagi..Tu baru permulaan ayat je,korang tak baca lagi isi dia macam mana..Memandangkan Spanar Buruk pun memang ada pengalaman seram sepanjang hidup Spanar Buruk,so tu la yang Spanar Buruk nak join..Nak share dengan korang semua bagi naik bulu roma,bulu tengkok dengan bulu kaki korang..Nak tau pengalaman Spanar Buruk masa di tingkatan 6?..Jom kita ikuti berita seram ni sampai habis..


Kisahnya bermula macam ni..Masa tu Spanar Buruk dapat sambung belajar tingkatan 6 di sebuah sekolah di Kulai..Al maklumla,tak dapat bljr kat university,permohonan kena tendang dalam longkang hehehe..Spanar Buruk pun mintak la nak duk kat asrama memandangkan rumah Spanar Buruk dengan sekolah tu adala mencecah 20 km..Giler ke hape tiap2 hari nak ulang alik,terkujat kejong kang Spanar Buruk..Dulu Spanar Buruk ada la gak dengar2 yang asrama tempat Spanar Buruk nak duduk berhantu tapi Spanar Buruk kurang kepercayaan..Ni pun dengar cerita daripada budak2 lama asrama tu..Tak tau la nak percaya ataupun tidak..Lama-lama Spanar Buruk dah duduk situ,baru la Spanar Buruk ada rasa sesuatu yang kurang kesedapan ketelingaan setiap hari..

Nak dijadikan cerita,ada satu hari ni sekitar jam 11 lebih,mata budak2 pun dah tak tahan dan masing2 cepat2 nak tido..Tiba2 masa Spanar Buruk tengah sedap tido sampai termimpi2 tu,Spanar Buruk dikejutkan dengan bunyi,bunyi yang membuatkan bulu roma Spanar Buruk meremang (bukan memerang tau)..Bunyi orang menggerakkan katil..Siapa yang buat tu?..Bunyi tu kedengaran dari dorm A4,bilik sebelah dorm tempat Spanar Buruk menginap..Spanar Buruk ada dengar hantu2 ni suka kacau dorm yang bernombor genap..Spanar Buruk fikir balik,betul ke apa budak ni cakap..Tapi bila fikir betul2,ada betul gak budak tu cakap..Semua budak2 yang duduk kat dorm nombor genap ni seringkali kena kacau tak kira masa..Dan masa tu pulak tahun ganjil,perghhhh lagi suka pulak la hantu2 ni smua..


Ramai kawan2 Spanar Buruk yang duk kat dorm nombor genap ni kena usik dan ada yang hampir2 histeria..Eh bukan hampir tapi memang kena histeria pun budak ni..Tambahan pulak,dia kawan 1 batch tingkatan 6 sama dengan Spanar Buruk jadi Spanar Buruk blh nmpk la dengan mata kepala Spanar Buruk yang dia kna ganggu ni..Kira dan banyak kali gak la dia kna ganggu ni sampai tak turun prep(atau dalam bahasa melayunya waktu belajar)..Kesian kitorang semua tengok kat dia tu..Dorm nombor genap ni pun adakalanya kedengaran pintu bilik tertutup terbuka sendirinya dengan kuat sampai rasa macam nak roboh pintu tu tapi padahal bila tanya esoknya siapa yang main pintu,diorang kata takde pape pun diorang buat malam tdi..Adoi seram sejuk Spanar Buruk masa tu tak tau nak kata apa..

Sebenarnya Spanar Buruk ada banyak cerita hantu nak ceritakan kat korang smua tapi memandangkan tuan punya kontes hanya bagi setiap peserta cerita 1 aje cerita hantu,jadi setakat ni jela yang dapat Spanar Buruk ceritakan kat semua k..Kalau ada kontes lain yang minta ceritakan pasal hantu,Spanar Buruk akan bawa cerita hantu tu ke dalam entry kontes berkenaan ye..Harap2nya entry Spanar Buruk ni dapatla diterima dengan jayanya oleh semua orang especially tuan kontes tu..Tak menang pun takpe la,janji seronok Spanar Buruk dapat join..Ok la,bye semua muah muah muah..

Read more

Selasa, 27 Mac 2012

Malu - Perlukah Kita Merasa Malu?

,
Assalamualaikum semua..Hari ni Spanar Buruk ada topik yang Spanar Buruk rasa perlu untuk Spanar Buruk kongsikan bersama dengan kawan-kawan blogger mahupun silent reader yang lain..Spanar Buruk rasa topik malu ni adalah amat  serius dan perlu untuk kita buka,untuk kita kupas bersama pada dunia yang serba canggih dan moden ini..Kerana perkara sebegini yang membuatkan ada segelintir (bukan semua maksud Spanar Buruk) daripada mereka merasakan jauh dari dunia sebenar..Sila maafkan Spanar Buruk andai ada yang terkecil hati dan tersinggung dengan kenyataan Spanar Buruk ini..

Berbalik kepada topik utama kita iaitu MALU,perlukah kita untuk malu pada setiap keadaan dan tempat?..Perlukah kita malu untuk bertanya jika kita tersesat jalan?..Perlukah kita untuk malu bila kita menghadapi masalah dan perlukan bantuan?..Rasanya bila kita berdepan dengan perkara macam ni,malu tu tak perlulah wujud kan?..Tapi adakalanya timbul juga perasaan malu tu kerana rasa mulut terlalu berat untuk bertanya atau lain2 kan?..


Pada pendapat Spanar Buruk,ada faktor mengapa perasaan malu tu boleh wujud tanpa mengira tempat dan masa..Salah satunya adalah kerana mungkin sesetengah orang itu mempunyai sifat malu yang telah wujud sejak mereka kecil lagi barangkali  mungkin kerana sudah terbiasa segan untuk bertanya kepada orang lain atau berjumpa orang lain sejak kecil,maka perkara itu sudah terbiasa bagi diri mereka malu untuk bertanya atau memerlukan pertolongan bila berdepan dengan masalah..Mereka mungkin adakalanya suka mengambil jalan mudah dengan mendiamkan diri sahaja dan cuba untuk menyelesaikan masalah mereka sendiri tanpa perlu bertanya atau mengharapkan bantuan daripada orang lain atau bila berjumpa orang lain..

Kadangkala malu ini boleh kita nampak bila mana di majlis-majlis seperti majlis keramaian,majlis formal,parti harijadi atau yang seumpama dengannya..Ada segelintir merasakan diri mereka malu untuk berjumpa atau bersembang dengan orang lain atas faktor kurang keyakinan untuk berbual serta alasan tiada topik seronok yang perlu untuk mereka perbualkan..Pada pendapat Spanar Buruk,hal ini tidak perlu la terjadi kerana parti atau majlis yang kita hadiri itu bukanlah majlis yang tidak senonoh kerana dari majlis sebegini la kita belajar untuk mendapatkan ramai kawan-kawan baru dan boleh saling2 bertukar pendapat dan boleh berkongsi ilmu secara amnya..


Belajarlah untuk membiasakan diri berbual atau bersembang dengan orang pada majlis seperti ini dengan penuh keyakinan dan semangat kerana sudah pastinya kita tidak mahu orang menggelarkan diri kita sebagai orang yang bodoh sombong atau seperti katak di bawah tempurung bukan?..Kalau nak ikutkan,banyak tips yang boleh kita pelajari dan kita ambil dari buku2 ilmiah dan majalah yang ada banyak perkongsian tentang cara untuk mengatasi diri kita daripada malu dalam setiap keadaan dan tempat..Spanar Buruk akui yang Spanar Buruk pun masih lagi dalam proses pembelajaran tentang cara untuk mengatasi masalah malu ini..

Baiklah semua,setakat ini dahulu perkongsian Spanar Buruk dengan yang lain pada waktu ini dan pada sesiapa yang tak berapa setuju dengan Spanar Buruk,sila komen kat bawah ni k..Jumpa lagi Spanar Buruk pada entri-entri akan datang dan pastikan diri anda sentiasa setia bersama Spanar Buruk..Ingat Spanar Buruk selalu ye..Bye guyz I love you hehehehehe ..
Read more

Jumaat, 23 Mac 2012

Freaky Friday - Nak Ke Tak Nak,Itu Terpulang La..

,

Nak Pandai = Cari isteri cikgu


Nak sihat = Cari isteri doktor

Nak kaya = Cari isteri anak tan sri

Nak glamour = Cari isteri artis

Nak gaduh = Cari isteri samseng

Nak sembang = Cari isteri penceramah

Nak alim = Cari isteri ustazah

Nak gemuk = Cari isteri chef

Nak selamat = Cari isteri polis

Nak stylo = Cari isteri kaki shopping

NAK MAMPUS = Cari isteri muda yg 1 ofis dgn isteri tua…






Read more

Rabu, 21 Mac 2012

Kisah Encik Zainal Dan Kaunselornya

,
Mari kita ikuti perbualan di antara seorang kaunselor dengan Encik Zainal :

Apakah pekerjaan Encik Zainal?


Saya bekerja sebagai Akauntan di sebuah Bank.


Halimah pula?


Dia tidak bekerja. Hanya suri rumah sahaja.


Tiap-tiap pagi siapa yang sediakan sarapan pagi?


Halimah yang sediakan sebab dia tak kerja.


Pukul berapa Halimah bangun untuk sediakan sarapan??


Pukul 5 pagi dia bangun kerana saya akan keluar bekerja pada pukul 6.30 pagi.


Anak-anak encik Zainal ke sekolah bagaimana??


Halimah yang hantar sebab dia tidak bekerja.


Selepas hantar anak-anak, Halimah buat apa?


Pergi ke pasar, kemudian balik rumah untuk memasak dan kemas rumah. Halimah kan tak bekerja.


Petang hari selepas Encik Zainal balik rumah, apa yang Encik Zainal lakukan?


Balik berehat, kerana seharian saya penat bekerja.


Apa Halimah buat?


Sediakan makanan, melayan anak, mengemas dan dia juga mengambil upah menjahit. Dia menjahit sehingga lewat malam kerana dia tidak bekerja.



Berdasarkan cerita di atas, anda rasa siapa yang lebih banyak bekerja?? Rutin seharian Halimah bermula dari sebelum Subuh sehingga lewat malam, itu juga dikatakan TIDAK BEKERJA?? Suri rumah memang tidak perlukan segulung ijazah atau pangkat yang besar, tetapi peranan suri rumah sangat penting!
Read more

Isnin, 19 Mac 2012

Jerawat - Besarkah Masalah Itu?..

,
Assalamualaikum semua..Ermm,muka berjerawat..Masalah sangat ke bagi orang yang tak pernah tumbuh jerawat kat muka sendiri?..Hbis kalau nak tumbuh jugak,takkan nak menjerit sampai satu alam dengar..Selalunya macam tu la kita nampak kan kalau tengok orang yang tak pernah ada jerawat,tiba-tiba je ada jerawat..Menjerit macam la dunia ni nak terbalik..Sepak je muka orang mcam tu..

Beb,semua orang akan kena jerawat la..korang ingt artis u takde jerawat ke kat muka mereka?..Kalau korang tengok betul-betul,ada punya Cuma nak tutup sekarang senang je,pakai make up tebal kasi tutup jerawat..Kan ada bedak berlambak kat pasaran utk tutup jerawat tu..


Spanar Buruk pun tak lari dari perkara ni..Muka Spanar Buruk pun takde la clear mana sangat..Nak tau tak Spanar Buruk ada jerawat tempek sana-sini..Macam-macam cara Spanar Buruk cuba untuk hilangkan tapi tak hilang..Haish,mcm mana la ai na tawen nanti na naik pelamin..

Tapi Spanar Buruk tak kisah semua tu..Spanar Buruk tak kisah muka Spanar Buruk berjerawat ke hape..Bak orang kat jangan hanya memandang luaran tapi pandangla dari hati org tu..Jadi korang semua tengok la hati Spanar Buruk,belah tengok hati ada cantik tak..Hehehehehe..Kang takde lagi la Spanar Buruk kalau korang belah hati Spanar Buruk..

Kesian ada tu Spanar Buruk tengok,ada sesetengah lelaki (bukan semua lelaki maksud Spanar Buruk) sanggup batalkan pertunangan atau perkahwinan mereka hanya sebab bakal bini tak cantik..Helllooooooo cantik tak blh bawak ke mati la..Nanti dah tua pun kerepot gak la muka kau wahai lelaki..Tak yah nak memilih sangat..Pantang Spanar Buruk dengan orang macam ni la..


Pastu kesian kat perempuan tu ada yang sanggup tak mahu keluar rumah dan terperap kat dalam bilik sebab segan dan malu nak berjumpa orang akibat parut dan jerawat..Jangan terlalu fikirkan sangat tentang perkara tu gurl..Tapi penting juga muka nak kena bersih..Yela mana taknya,nak nak pulak bila tiba hari bersejarah especially masa nak kawen,penting sangat muka nak kena clear..Tapi tak pe,kan ada banyak cara boleh buat kalau last2 minit ni..Jerawat,just think positive k..Ia menandakan dirimu dah matang dan dah besar..Jangan hanya kerana jerawat,membuatkan dirimu sengsara ok..Be strong always ye wahai gurl dan lelaki-lelaki yang ada jerawat tu..

Okayla,setakat ini sahaja perkongsian Spanar Buruk dengan semua..Jumpa lagi pada waktu dan hari yang lain..Jaga diri baik2 tau..Sayang smua org muah muah muah..
Read more

Jumaat, 16 Mac 2012

Freaky Friday ~ Menyampah Sangat Aku Dengan Orang Macam Ni..

,
Bengang bengang bangang betol la,haip kang aku tembak baru tau..Ada otak tapi takde akal..Apa punya orang la..Humban dalam gaung kang baru padan muka..Jahat jahat jahatttttnnnnyyeeerrr..Geram geram garam wargggghhhhhhhh..Ok dah selesai marah..



Spanar Buruk marah apa tu?..Spanar Buruk membebel kat sape tu?..Spanar Buruk cakap dengan sape tu sampai nak humban segala?..Mak aih garangnyer Spanar Buruk kita ni..Tak padan dengan duduk kat bengkel..Memarah lak dia tu..Dah la tak bagi salam..


Maafkan Spanar Buruk ye semua..Assalamualaikum ya ahli blogger..Nak tau tak semua nape Spanar Buruk marah2 ini hari?..Nak tau tak dengan siapa Spanar Buruk bebel ni?..Cer teka cepat,cer teka..Kalau betul,Spanar Buruk bagi top up singgit share kredit dengan Spanar Buruk..Ok la tu kan Spanar Buruk baik hati ni..Dah dah Spanar Buruk,g balik kat topic asal nape kamoo tu marah..

Spanar Buruk marah betul kat orang-orang yang suka buat sihir menyihir ni..Geram sangat dengan orang macam tu..Ape kes korang nak sihirkan orang ni?..Apa faedahnya?..Apa bagusnya sihir ni segala?..Tak payah la buat,susahkan orang yang kena sihir tu je..Kesian kat orang yang kena tu..Hari tu Spanar Buruk tengok tibi cerita Khurafat..Kesian Spanar Buruk tengok kat orang yang kena sihir tu..Walaupun dia Cuma lakonan,tapi Spanar Buruk kasihan kat orang yang kena tu..Ada ke patut katak pun jadi mangsa orang penyihir tu?..


Contoh bukan sekadar cerita tu je malah kat luar dan sekeliling kita ni..Spanar Buruk tengok berapa ramai orang yang terkena sihir,santau apa segala ni kadang-kadang ada yang membawa kesakitan diorang tu sampai ke akhir hayat mereke..Kalau pada yang dah sembuh,Alahamdulillah..Mudah-mudahan terhapus segala dosa orang yang terkena sihir tu..

Kalau geram dengan seseorang tu pun janganla nak sihirkan apa segala..Siapa kita ni untuk buat mcam tu kat orang..Takde gunanya kita lakukan mcam tu sebab orang yang lakukan perkara keji macam tu,takkan dapat apa2..Takde orang pun nak bangga..Dosa lagi bertambah kat bahu mereka dan ada Spanar Buruk dengar,siapa yang terkena sihir,orang terkena sihir tu akan dapat segala pahala daripada segala apa kebaikan dan kebajikan yang orang menyihir tu buat..Betul ke tak apa yang Spanar Buruk tau ni?..Kalau tak betul,minta diperbetulkan..


Spanar Buruk kat sini bukan la nak cerita jenis sihir dan lain-lain berkaitan sebab Spanar Buruk tak berapa arif tentang ni..Spanar Buruk Cuma nak kongsi dengan kawan-kawan blogger sekalian tentang apa yang Spanar Buruk rasa ni walaupun tak terkena pada Spanar Buruk dan minta-minta dijauhkan dari terkena sihir ni..


Baikla semua,setakat ini dahulu perkongsian Spanar Buruk dengan kawan-kawan semua..Sabar Spanar Buruk sabar jangan marah sangat nanti pasangan awak lari kalau awak suka marah..Jumpa lagi di episod akan datang dengan entry baru dan ehem-ehem baru..Hahahah,arigato haip..

Read more

BCR Kontest 2# | How I Met BCR

,
Assalamualaikum semua..Hola hola Spanar Buruk in da bengkel..Apa celop pulak Spanar Buruk dalam umah..Sah sah la Spanar Buruk ,mesti la ada dalam bengkel..Apa khabar semua yang kusayangi dan ku rindui..Spanar Buruk sebenarnya tak de idea sangat untuk join kontes anjuran Blogger Chat Room @ BCR pada kali ini..Rasa mati kutu,mati akal,mati otak (boleh tak cakap mati otak?..hahahaha)..Tapi memandangkan ni la perangai sebenar Spanar Buruk untuk pengetahuan semua bahawa Spanar Buruk suka join kontes pada minit-minit terakhir (macam dalam perlawanan bola sepak pulak),Spanar Buruk just masuk dan hantar penyertaan untuk memeriahkan majlis..Kalau tak menang pun takpe la,just try je hehehe..


1)Macam Mana Spanar Buruk Meet Blogger Chat Room @ BCR.
Berbalik kepada tajuk utama iaitu Contest How I Jumpa Blogger Chat Room @ BCR ni (eh eh tuan penilai,boleh tak ai celup-celup bahasa?..Ah ai peduli hape yu tak bagi ke hape,ai nak celup-celup gak hahaha),macam mana Spanar Buruk jumpa Blogger Chat Room @ BCR ni?..Macam mana la Spanar Buruk boleh terjumpa eh dan bila masa Spanar Buruk jumpa Blogger Chat Room @ BCR ni?..Tah la eh,Spanar Buruk tak ingt la sebenarnya macam mana Spanar Buruk jumpa Blogger Chat Room @ BCR ni..Seyes memang tak ingt sebab perkara ni dah lama la huhuhu dan Cuma yang Spanar Buruk ingt,Spanar Buruk terus je register dalam Blogger Chat Room @ BCR  dan terus jadi nickname budak kedah(masa pertama kali jumpa Blogger Chat Room @ BCR..Maafkan Spanar Buruk ye pada sesiapa yang eksited sangat nak tau when Spanar Buruk meet Blogger Chat Room @ BCR..


2)Pengalaman Manis Bersama Blogger Chat Room @ BCR.
Nak dipendekkan cerita,sebenarnya terlalu banyak pengalaman pahit manis yang Spanar Buruk lalui semasa hayat Spanar Buruk bersama dengan para Geng Blogger Chat Room @ BCR tapi memandangkan tuan admin hanya mahukan cerita yang menggumbirakan mereka,simpan dalam peti sejuk ajelah yer cerita pahit tu muahahahaha..Simpan je cerita tu dalam peti sejuk sampai jadi sejuk pastu sampai jadi beku dan keras kejong..Bila ada kontes Blogger Chat Room @ BCR yang minta cerita tentang cerita pahit tu,baru Spanar Buruk keluarkan dari peti sejuk dan cairkan hahahaha..


Nak tau apa pengalaman paling manis Spanar Buruk bersama dengan Blogger Chat Room @ BCR ni?..Nak cerita tentang gathering Blogger Chat Room @ BCR ,Spanar Buruk tak pernah join pun huhuhu..Cuma tengok gambar-gambar yang Geng Blogger Chat Room @ BCR post kat entry memasing je tapi its okay je..Spanar Buruk punya pengalaman paling best adalah masa kena jadi bahan sebab desperado oleh seseorang (nak tau siapa seseorang tu,baca entry ni sampai habis)..Mungkin korang ingt apa kes Spanar Buruk ni letak perkara tu sebagai pengalaman best dia?..Giler je hape dia ni..


Tapi inilah perkara paling manis bagi diri Spanar Buruk kerana dengan gelaran tersebut la ramai jugak Geng Blogger Chat Room @ BCR yang mengenali Spanar Buruk..Dari mula-mula tak knal dan tak berapa knal siapa budak kedah,akhirnya boleh kenal jugak Spanar Buruk @ budak kedah..Nak tau siapa yang panggil?..Tak salah Spanar Buruk ialah feeza macho (feeza,kalau kamu baca entry ni,baik komen segera selepas habis baca entry ni untuk pastikan apa yang Spanar Buruk kata ni adalah betul atau tak)..Mungkin itu adalah kenangan best Spanar Buruk bersama Geng Blogger Chat Room @ BCR..Tapi tu tak bermakna dengan yang lain tu tak best..

Kalau nak bagi detail setiap seorang,alamaknye smpai bulan depan tak habis lgi dan Alhamdulillah sampai sekarang Spanar Buruk masih diingati ahli-ahli lama Blogger Chat Room @ BCR walaupun dengan suka-suka tapak kaki Spanar Buruk je nak masuk ke tak dan adakala tu makan masa sampai seminggu dua tak masuk..Ala baru smgu dua je,nanti nak buat sebulan la tak masuk..Hahahah biar seme orang rndu kat Spanar Buruk..Macam la Spanar Buruk ni retis hohohohoho horlicks..Thanks pada yang ingt Spanar Buruk ni ye,sayang semua orang termasuk orang baru skali..


Baiklah,sebelum Spanar Buruk mengakhiri topik pada hari yang berbahagia ini,Spanar Buruk dengan penuh rasa hormat dan bangga diri mahu mengetag (atau dalam bahasa melayunya ermmm ala korang cari la sendiri apa dia) ,Spanar Buruk nak tag mereka dan Spanar Buruk nak mengundurkan diri buat sementara waktu (kalau mereka dah join dahulu,maafkan Spanar Buruk ye):

Gemok Itu Menarik                                                                                                                                                                                                                                                          Ungu Budak Baik Hati                                                                                                                                      Syaf @ Retis Puisi
Read more

Khamis, 15 Mac 2012

Spontaneous Thursday : Maafkan Saya..Saya Sebenarnya..

,

Assalamualaikum semua..Hai hai hai,lama betul Spanar Buruk tak buat entry..Rasanya pada entry-entry lepas tu pun,Spanar Buruk dah tau korang semua boring kan nak baca..Bila klik link blog Spanar Buruk,balik-balik tengok entry lama je..Bosan betul bila masuk blog Spanar Buruk ni..Pastu mesti asyik terfikir bila la Spanar Buruk nak buat entry baru ni..Ada rasa macam nak tampar tak muka Spanar Buruk ni kalau korang terjumpa Spanar Buruk?..Hahahaha,ada bran?..Eh silap silap,ada berani ke nak tampar?..Hahahahaha(gelak orang penuh kejahatan).


Sebenarnya atas kesibukan dan kepeningan Spanar Buruk dan almaklumla lagipun dah masuk tahun baru ni,rasa malas dan kepemalasan melampau Spanar Buruk nak buat entry tu terlalu nampak sangat sampai Geng Blogger Chat Room pun menanyakan soalan yang rasa macam nak lari pastu terjun gaung je..Soalan mereka berbunyi….eh eh soalan ada bunyi ke kalau taip?..


Mana bunyinya tak dengar pun..Hahahaha abaikan je lawak vengong tu..Soalan mereka pun tak berbunyi “wei Spanar Buruk,bila ko nak buat entry ha?!!!!!!!!!!!!!!!boring pastu tension gila aku bila bukak blog ko ni..takde entry baru ke?!!!!!!!!!!!!!!!!rasa macam nak je tempeleng muka ko kalau aku jumpa ko..tikam kang blog ko ni..eh eh ayat last tu sebenarnya Spanar Buruk tambah je muahahahaha..


Spanar Buruk tak nak buat topik apa-apa pada hari ni..Saje je nak buat ayat pemanis bicara supaya takde la orang marah Spanar Buruk yang cantik ni..Saje tak mahu bagi topik apa-apa hari ni hahaha..Pada entry-entry akan datang baru la ada topik-topik yang khusus untuk kita bincangkan ye..Jangan marah Spanar Buruk ok..

Spanar Buruk banyak idea untuk buat entry tapi kerana tugas yang tidak mengizinkan Spanar Buruk untuk meneruskan Spanar Buruk menaip entry,jadi semua idea hilang begitu sahaja..Aik macam iklan roti,oooo gardenia sugguh enak dimakan begitu saja..Apa pun,nantikan je entry-entry dari Spanar Buruk selepas ini ye..

InsyAllah lepas ni Spanar Buruk akan merajinkan diri untuk buat entry ye semua kawan-kawanku..Sila la marahkan diri Spanar Buruk ni,nak tembak Spanar Buruk pun boleh(haip angguk macam orang Jepun angguk)..Apa-apa je Spanar Buruk ni kan?..


Ok la semua,Spanar Buruk nak berangkat ni..Nak berangkat pakai kaki je la sebab moto ada kat bengkel sendiri (rosak sebab lama tak start,ada dlm 3 atau 4 bulan)..Jumpa lagi pada episod akan datang ye,dah macam cerita kat tv la pulak..Ok la,bye dan jaga dri baik2 ok..Muah muah muah muah..
Read more

Blogger Chat Room


Mari Tukar Link



Ai, Takkan Tengok Je.:)
 

~Spanar Buruk~ Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger