HOT NEWS

Pelanggan Tetap Spanar Buruk

Jumaat, 26 Ogos 2011

Freaky Friday Yang Rasa Macam Nak Ketawa Tak?..

,
Assalam semua..kali ni spanar nk kongsi 
sebuah kisah yang mungkin lucu kot..
Sebuah kisah di opis yang kelakar dan 
mungkin tak berapa kelakar sangat kot..
nk tau kisah antara bos dengan staf beliau,
ikuti kisah pendek di bawah ni..
kalau korang rasa macam nak gelak,
silakan dan amat dialukan untuk 
tinggalkan komen di bawah ye:



Bos : Awak tolong hantar surat ni kat JAIS boleh tak?.

Penghantar Surat : JAIS???????..

Bos : Ye la JAIS..Kenapa?..

Penghantar Surat : JAIS mana bos?..

Bos : JAIS la..JAIS yang uruskan web tu la..

Penghantar Surat : Oohhhh JAIS tu..Ingatkan JAIS mana tadi..

Bos : Kenapa?..Awak ingat JAIS mana?..

Penghantar Surat : Saya ingat bos kn suruh saya hantar surat kat Jabatan Agama Islam Selangor tadi..terkejut saya..hehehehe..

Bos : Ish awak ni la..Ke situ pulak awak fikir..

Ok tamat kisah ni..nak gelak,silakan..nk komen adalah amat dialu-alukan.

Read more

Segmen Kuih Raya Feberet Bersama Spanar Buruk Telah Ditutup

,
Assalam semua..
spanar nk buat pengumuman penting ni..
secara rasminya spanar nk tutup 
yang spanar buat skrang ni..
trima kasih kepada yang 
telah pun join segmen ni..
spanar tgk semua best2 belaka entry ye..
syabas semua ye..



Spanar juga bercadang nk buat 
segmen atau kontes lain pada 
masa akan datang dan akan disertai 
dengan hadiah pulak..
tunggu ye semua..
klau nk tau apa kontes dan segmen 
yang spanar nk buat lepas ni,
korang kena la rajin2 blogwalking 
ke blog spanar ok blogger2 semua..


Dan dikesempatan ini,
spanar nk ucapkan 
Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir dan Batin 
kepada semua blogger-blogger 
ceruk rantau dan blogger2 yang 
mengenali diri spanar..
ampun dan maaf dipinta atas 
segala salah silap spanar selama ni..
ampunkan spanar jika spanar 
terkasar bahasa dengan korang semua..
kira 0 - 0 la ye..hehehe..

selamat hari raya dan pada 
yang nk pulang ke kampung tu,
berhati-hati di jalan raya ye..
Sebelum spanar undurkan diri,
Spanar ada duit raya untuk korang semua..
ambil la ye..hehehe..


Read more

Segmen Kuih Raya Feberet Bersama Spanar Buruk

,
Assalam semua..hari ni spanar dengan berbesar hati nk buat 1 segmen bersempena dengan hari raya yang bakal menjelang tak lama lagi..Spanar nk korang share dengan spanar pe kuih raya paling korang suka gila bila tiba raya dan kalau takde kuih tu,korang rasa raya korang tak lengkap..

Kalau nk join,korang boleh tengok2 syarat penyertaan di bawah ni k..Tapi tiada hadiah untuk semua sbb target spanar buat segmen ni sebab nk tau kuih pe korang suka..

Segmen Kuih Raya Feberet Bersama Spanar Buruk



Syarat-syarat penyertaan segmen ini :
  • Buat entry bertajuk 'Segmen Kuih Raya Feberet Bersama Spanar Buruk' dan letak banner di atas dalam entry korang..
  • Nyatakan 2 jenis kuih kegemaran korang bila tiba hari raya dan ceritakan kenapa korang suka kedua-dua kuih tu..
  • Jenis kuih tak kisah pada korang sama ada korang nak letak 1 kuih moden,1 kuih tradisi atau kedua-dua kuih moden atau pun kedua-dua kuih tradisi..
  • Segmen ini akan berakhir pada hari terakhir kita semua berpuasa..
  • Tag 2 orang rakan anda dan paksa mereka join sekali..hahahahaha..itu hak mereka la..tak nak join sudah..
Ok siap semua dan segala entry korang,blh tinggalkan di komen entry ini ok..selamat mengejoin semua..bye..

Read more

Rabu, 24 Ogos 2011

ADC & FN GIVEAWAY

,
Assalam semua..spanar nk join Giveaway lgi..Giveaway ni datang dari blog Fatin Najwa..saja main godek2 blog Cempaka Kuning pastu ternampak Giveaway best ni,pe lagi takkan la spanar nk tengok aje..spanar tanpa fikir panjang,terus mengopy pastekan banner kat bawah ni dan terus mengejoin Giveaway ni..hehehehehe...



Nampak hadiah semua kiut miut,mana boleh tahan beb..takkan nk tgk je orang lain dapat hadiah tu,msti kena join gak..spanar msti berusaha gak..hehehehe..Hadiah yang Fatin Najwa nak bagi semuanya kiut miut,comel-comel belaka..

Spanar tgk semua hadiah yang di beri memang kiut muit tau..cntik2 belaka semua..nak satu je ni boleh la Fatin Najwa..adeesss,cntiknya hdiah tu Fatin Najwa..boleh la bgi peluang kat spanar nk menang ni ok..hehehehe...

So,pada yang nak join tu,boleh Klik Sini Saje untuk segala terma dan syarat-syaratnya ok..Kat sini spanar nak mengetag insan terpilih iaitu :





Read more

Wordless Kipas Blogger #2

,
Assalam semua..
Hari ni spanar nk join segmen dari
Mr. Citeje ..
Segmen dari blog  
utk spanar share dengan korang..
Nak join,klik banner k..













 

Read more

Isnin, 22 Ogos 2011

Segmen Di Mana Anda Beraya Pada Tahun Ini Bersama Phat Corner

,
Assalam semua..
dipaksa dan terus dipaksa oleh 
akhirnya spanar mengalah 
dan akur jugak..


Kena join segmen Pakcik Phat..
Pakcik Phat buat spanar sedih kali ni..
sampai hati ko ah Pakcik Phat..
nk tau nape,meh baca kisah kat 
bawah yg tak seberapa ni..





Tahun ni spanar tak balik beraya kat Kedah..why?..
sebab mummy dgn papa ada kat johor la..
jdi jawapannya spanar beraya kat johor je la..


lagipun ayah sakit,tak bape sihat..
nk jalan jauh pun agak payah gak..
takpe la tapi..majuk ah cenggini..


dah la tak dapat balik kampung pastu 
tak dapat mkn ketupat palas nenek buat..
Pakcik Phat lgi la suh spanar join segmen dia kan..


da 2 tahun spanar tak balik kampung..
tak dapat jmpa sepupu sepapat spanar..
majuk majuk menci ah..
Sedih wei sedih ni..



Spanar nak ngetag kawan kat bawah ni dan memaksa mereka semua join segmen 


Read more

Ahad, 21 Ogos 2011

Entry Yang Rasa Macam Nak Sepak Laju

,
Assalam smua..
dodol kedua spanar untuk 
hari ini selepas kemunculan 
pada jumaat lepas..
adess lawak tol bila edit dodol ni la..
hehehehe..




Simple je..jom komen semua..hehehe..
Read more

Jumaat, 19 Ogos 2011

Freaky Friday Yang Rasa Macam Nak Gelak Tak?..

,
Assalam semua..
penat spanar edit ekjas sana sini..
tapi tak tau la jadi ke tak..
ni memang hancus la..tapi takpe la..
doodle pertama..
pasni kena perbaiki lagi kan?..



Sila komen ye semua..hehehehe...

Read more

Rabu, 17 Ogos 2011

Wordless Kipas Blogger #1

,
Assalam semua..
Spanar tak mau cakap pe 
just nak korang tngok gambar 
kat bawah ni je ok semua..
Segmen dari blog  
utk spanar share..
Nak join,klik banner k..

















Read more

Isnin, 15 Ogos 2011

SAYA NAK GA DARI KOREA DAN BANDUNG!

,
Assalam semua..Kali ni spanar nk mengaktifkan diri balik untuk join segala kontes dan Giveaway yang spanar nampak..Bukan pe,selain dari target untuk menang kontes dan Giveaway ni,spanar nak eratkan ukhwah antara blogger-blogger lain jugak..Kali ni spanar terpanggil untuk join Giveaway yang datang dari blog Sayasibudakopto pulak..


Photobucket

Sayasibudakopto minta kita buat 1 entry mengenai GA DARI KOREA DAN BANDUNG ni..spanar tgk semua hadiah yang diberikan oleh Sayasibudakopto sangat menarik perhatian spanar..dah la semua hdiah yang nk diberi tu comel2 belaka..rasa macam rugi klau spanar tak join..mana tau untung nasib spanar dapat jugak hadiah dari Sayasibudakopto ni..tak dapat yang  utama,dapat yang kecik2 pun ok gak..

Kalau korang nk tgk semua hadiah yang Sayasibudakopto ni nak bagi,korang Boleh Klik Sini..memang cantik2 belaka hadiah..spanar cuma nak tunjuk sikit je la gambar sebagai pembakar semangat korang untuk join..









Ok dah tengok hadiah..rasa tercabar nk join tak?..jom la kita memeriahkan lagi penyertaan Giveaway Sayasibudakopto dengan menghantar penyertaan anda segera..mana tau untung nasib anda dapat pulak hadiah2 yang ditawarkan kan kan kan?..Join cepat sebelum anda terlewat..

Kat sini spanar nak mengetag kawan2 baik spanar yang cumel dan baik hati iaitu:


Tarikh Akhir untuk join Giveaway ini adalah pada : 
15 Ogos 2011..



Read more

Jumaat, 12 Ogos 2011

Freaky Friday Yang Rasa Macam Nak Lempang Tak?..

,
Assalam semua..
Spanar ada dapat satu cerita untuk 
Spanar share dengan korang semua..
Saja wat gelak2 hari jumaat..
Spanar tau korang semua stress kan?..
Tol tak?.. 
      
Entry ni ringkas je..
Bagi Spanar,cerita ni agak kelakar la..
Tak tau bagi korang cmna kan?..
Ikuti dialog dibawah dan kalau korang rasa nak gelak,
silakan untuk release stress korang..

 
Seorang pendengar Radio Sinaran fm..Sedang menelefon DJ tersebut di konti radio

Pendengar : Hello radio sinaran fm?
Penyiar : Betul dengan siapa saya bercakap ni?
Pendengar : Saya Azmi, boleh request tak ?
Penyiar : Boleh... Azmi mahu request apa ?
Pendengar : Tolong putarkan Azan Maghrib bang!!
Dah lapar nih!!!
 
   Amacam,korang nak gelak tak?..kalau tak gelak,dok diam2 je..hehehe..Tak reti sabar betul encik azmi tu..apa la..
Read more

Khamis, 11 Ogos 2011

Spontaneous Thursday #1 Mana Lebih Penting Untuk Kita?

,
Fenomena Bulan Puasa Menjelang Raya

Lailatul Qadar
vs
Lailatul Kamdar

Fikir2la sendiri..
Read more

SEGMEN PECAH PERUT ALEPRIDZ

,




 Assalam semua..
Spanar dapat jemputan khas dari Alepridz dotCom 
untuk mengejoin segmen terbaru beliau..
Jadi dengan besar hatinya Spanar nk join gak segmen ni..
Saja untuk hiburkan hati korang semua..
Kalau korang nak gelak,korang gelak la sepuas hati..

Ayat berdasarkan tarikh lahir Spanar Buruk:

November - Aku jerit dekat
24 - Cristiano Ronaldo
Coklat - Sebab aku tak tentu arah


Jadi jawapannya ialah :
Aku Jerit Dekat Cristiano Ronaldo Sebab Aku Tak Tentu Arah


Kat sini Spanar nak ngetag kawan2 baik Spanar iaitu: 
 



Read more

Rabu, 10 Ogos 2011

Kemaafan Dari Hati Yang Ikhlas Membuat Ku Bahagia

,
Assalam semua..
Ini entry paling ringkas dari Spanar..


Semua orang pernah melakukan kesilapan..
Tak salah untuk kita meminta maaf dan memaafkan 
seseorang dengan hati terbuka..
Allah suka pada orang yang saling maaf 
memaafi antara satu sama 
lain tanpa ada dendam dihati..

 
Orang yang memohon keampunan dari seseorang 
serta bersedia untuk memaafkan 
orang lain belum jatuh martabatnya 
malah Allah sayangkan dia..
Jadi minta maafla antara kita sebelum kita terlambat..
Spanar nak minta maaf kat semua la sekarang..

Read more

Ahad, 7 Ogos 2011

Tempahan Baju T-Shirt BCR Kini Dibuka

,
Assalam semua..bagi pihak warga kerja BCR Room,spanar dengan ini ingin mengumumkan bahawa BCR Room telah pun menjual secara rasmi T-Shirt Geng BCR bagi sesi 2011 ini..Jadi sesiapa yang ingin memiliki Baju Geng BCR 2011,sila berbuat demikian dengan mengklik Sini Aje..



Di bawah ini adalah design baju yang telah direka khas dan telah mendapat persetujuan ramai pihak..Tempahan boleh dilakukan oleh sesiapa tak kira blogger dari geng mana sekalipun ataupun blogger persendirian..Spanar cuma membantu menjual tanpa mengharapkan komisen ok..Ikhlas membantu amalan mulia..

Bagi sesiapa yang mahu mendapatkan T- Shirt Geng BCR 2011,boleh berbuat demikian dengan meninggalkan mesej di inbox Facebook Jejaka Terhangat untuk sebarang pertanyaan dan segala lain-lain urusan berkenaan tempahan kerana tempahan baju hanya sah laku sehingga 7 Ogos 2011 ini sahaja..Sebarang tempahan selepas tarikh ini tidak dilayan sama sekali..Cepat2 sebelum terlambat..

Harga Baju T-Shirt Geng BCR telah pun dipersetujui dan harganya adalah bersesuaian dengan bajet korang..Tak mahal sangat la rasanya kan..Tapi kalau korang rasa mahal,eden tak tau nk cakap pe la..Kat bawah ni adalah harga baju beserta postege mengikut area perumahan korang:

1. RM32 termasuk kos penghantaran (Bagi Orang Kat Semenanjung)
2. RM35 termasuk kos penghantaran (Bagi Orang Kat Sabah Dan Sarawak)

 Jadi pada sesiapa yang berminat nak beli tu,korang semua boleh Klik Sini untuk pembelian tetapi peringatan telah pun dikeluarkan oleh Admin BCR Room bahawa 
Anda hanya boleh mengisi borang tempahan selepas pembayaran dibuat.
Jadi maksudnya:
Hanya Orang Yang Dah Bayar Je Boleh Order
 ..Diulangi, 
Hanya Orang Yang Dah Bayar Je Boleh Order 
OK..FAHAM TAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Target tempahan Baju Geng BCR Room 2011 adalah sebanyak 50 helai..

Read more

Rabu, 3 Ogos 2011

Wordless Wednesday #7 Sejauh Mana Fokus Kita

,



ialah hari di mana seorang 
blogger hanya perlu meletakkan gambar 
di dalam entry mereka tanpa perlu 
menceritakan apa pun tentang gambar itu..
Biar gambar yang menceritakan segalanya..


Read more

Blogger Chat Room


Mari Tukar Link



Ai, Takkan Tengok Je.:)
 

~Spanar Buruk~ Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger