HOT NEWS

Pelanggan Tetap Spanar Buruk

Isnin, 31 Januari 2011

~Pe Patut Saya Buat?~

,
Raya cina nak dekat dah tak lama lagi..
orang lain smua dok plan nk holiday,nk jln2 dgn kawan la..tapi aku?..tak dak plan pa pun..


stiap thun sama ja..orang ajak kuaq,p jln.kononnya lama tak jmpa..pdahal bru rya puasa lpas jmpa..kat bawah ni aku nk kongsi gmbaq masa kami raya sama dlu:


 ni kami masa raya sblm p umah ex-cikgu kami..
 


sempat makcik2 ni posing sblm makan..


 ni antara juadah yg kami makan msa kat umah cikgu kami..sedapnya..


 macam budak2..tak pernah berubah perangai..


 memang tak blh buat bini ni..haru biru jdinya..

 seyesnya muka tuan belog ni..hang dok fikir pa tu?..


 nk tau mna tuan rumah kami terjah tu?..dia pakai tudung kaler ungu..


 yg ni (baju oren)pulak assistant tuan rumah mrngkap tukang msak kedua..truk dia kna msak utk kami..


 cemuih tukang msak kedua kna hmpit dgn kami..mna la tak nya,anak2 pulang rumah..
 gambaq ni semua dicurik dari kawan baik saya iaitu CIK HAIDA
 
ok dak kami?..mcm budak2 kan?..ni msa raya thun lpas tapi pastu kami tak jmpa dah..tak tau bila nk jmpa lgi..

lma ka tu tak jmpa?..pot pet pot pet mcm mak nenek bila jumpa geng masa sek dulu..haru biru aku dibuatnya tapi aku miss gila nk jmpa depa ni..tapi bila dok fikir balik,mana nak cekau duit ni nak keluaq?..

selalu aku keluaq dgn fmily biarpun umuq aku ni dah mncapai thap blh kwin(mslhnya blh ka kwin?..diri sendiri pun tunggang - langgang lgi..wakakaka)..

biasa la,anak mak..merata2 p msti dgn fmily..kadang2 nk kuaq gak dgn kawan2 aku tapi asyk dok fikir bazir wei..

nanti tah pa2 aku beli..at least klau p dgn mak ayah aku,trkawai iman nak beli barang..jdi pa patut aku buat?..lama tu cuti..hari khamis sampai hari ahad..

mmg konpius tak tau nk buat pe..tapi keje satu yg aku tau bila cuti,tido..tido dan tido je keje aku...
Read more

Jumaat, 28 Januari 2011

~My 1 st Contest,Contest Teka Bintang~

,
Salam semua,ni pertama kali saya cuba tonjolkan diri nk join kontes orang..
mudah-mudahan dapat la ye..kontes pe pun saya tak pernah join,harap baca je..


tak berani nk buat sbb takut slh post..
bila baca kat belog Kak Annie ni,nampak kat satu entry ni,kiut gambar dia..

saja gatal tangan klik kat entry tu..cam mudah je..sekali klik,kuar link Kontes Kira Bintang.


senang sangat nk join,jadi followers kat kerorokeroppi dulu.pastu dia sruh tulis entry pling ringkas kat belog..


dah tulis entry,la kira sendiri berapa jumlah bintang yang ada dalam balang tu.
pastu siap ler..saya tak sabar nak dapat adiah dari blogger tersebut.


saya pun nak join gak..
saya rase la bintang tu ada:
120 bijik.

kalau dapat,ALHAMDULILLAH..
tak dapat takpe,just try je..

Read more

~Fuyooo, Pakai Coach Baru La~

,
TARIKH ASAINYA JUMAAT,TAPI TAK TAU SAI PA SILAP EDIT TARIKH KHAMIS..
Monink yu allz..tgh hari ni tak dak story best sgt nk buka..asyk2 dok update blog ja..
penuh blog dgn gadget tpi tak penuh dgn entri..


poyo la lu ni minah,buat blog tpi pemalas nk update entry..bak kata orang kedah,depa naik cemuih tgk blog hang..tak dak story best..


ha,tgah hri ni smbil dok dengaq lagu HIJAU KUNING seronok smbil dok baca paper muka belakang..besa la tu keja aku..dpt paper,buka page pling blkng skali..


tak amik tau dah sai serata ngeri..yang aku tau,bolaaaaa ja..buka paper,blh than la cerita dia..story tajuk 3 HARI SAJA..3 hari apa?..nk kawen?..nk sembelih lembu?..bukanla beb,psal bola gak ni..


3 HARI SAJA.entry kat bawah tu keluar,Karathu azam guna pengalaman 30 tahun hadapi SELANGOR..takut bila bca..dia nak main perang2 beb..perang bola le..nak mula dah tak lama lagi ni..


dulu B.Sathianathan,sekarang gnti dia..apa pasal kena gnti,aku tak amik port le..tpi mmg best la,lgi2 PIALA MALAYSIA nak mula dah tak lama lagi ni..




Ok la tu kan,ada coach baru..mungkin sdkit sbnyak,ada perubahan untuk skuad kelantan musim ni..oh,bila baca blik baru tau sai pa kerusi pnaih coach tu kosong,sai penggantungan coach lama la..tak abih baca la hang ni..


tapi coach lama still dok ada lgi,ikut juga prkmbangan pmain klntan wlaupun bkn dia dok jaga..
alang2 ceq dah keluaq cerita sai skuad kelantan ni,ceq nk tyang sama pmain baru 2011..



gambaq dikredit dari Web Official Skuad Kelantan


Dulu dok hingaq gak sai pemain lama depa iaitu:

NORFARHAN MUHAMMAD
AZIZI MAT ROSE 
 INDRA PUTRA MAHYUDDIN
 
yang keluaq dari kelantan..dngq kata depa kuaq tapi kontrak depa tak abih lgi?..hat tu ceq tak tau la..ceq jrang ikut perkembangan KELANTAN..


selalu ikut perkembangan SKUAD KENARI ceq ja..kekeke..anyway,saya hrap depa semua berjaya la..
Read more

Selasa, 25 Januari 2011

~Macam Mana Nak Hilangkan Streeeeeeeeeeeeessssss~

,
~Kacak luar,kacak dalam,kacak dengar sini~
~Kalau saya senyum,awak mesti senyum selalu~
~Senyum,tak perlu kata apa-apa~
~Senyum,tak perlu kata apa-apa~




~Asalnya lirik macam ni,tapi aku tukar lirik sendiri jadi macam ni:~

~Cantik luar,cantik dalam,cantik apa masalah ko ni~
~Bila ko g keje,muka hbis macam sengal~
~Apasal,ko buat muka masam~
~Cantik,sabar jela cntik~


~Selalu sgt ler kau mcm ni..pehal le ko ni pemalas sangat nk g keje.aku selalu mcm ni,,setiap hari tak de mood..cuma mood aku datang time nk g jalan je~


~Kadang2 fikir macam mna nk kuarkan mood nk g kje tu..sebab dah jdi pemalas tahap gaban je ni..pastu bila smpai opis,cuba lagi cari mood supaya aku blh buat kje tapi nmpkanya tak mnjadi juga~

 


~Sampai opis,dah jadi mcm tunggul kayu,kejong je tak ta nk start dari mna keje dan apa yang ptut aku lakkan dlu..semua nmpk jdi blur je..menci la mcm ni..~


~Anyway,aku hope sgt ada someone yg blh teach me how to improve myself bila aku kat opis,tak cmpur adukkan perasaan dan keje mcm cmpur adukkan tepung dan telur dalam roti sbb aku tak blh nk cerita pnjang,tkt sat g jdi giler..~
Read more

Isnin, 24 Januari 2011

~Shopping Dan Blogging~

,
~Hai,morning all..cmna hari ni?..ok tak?..tgh syok2 pagi ni buat keje,tibe2 je enset bunyi..~

~"Hai kak,baru update kain kat blog dan facebook..jemputlah tengok ye.."~

~mmg aku dah cakap kat tuan punya blog tu,klau ada kain baru bgtau aku..padan muka aku,sekali tengok..cantik2 belaka..~

~tengah mikir nak beli kain apa pulak kali ni..mmg selalu aku beli kain ela dgn dia je sbb mmg cntik sangat~

~Keje jalan gak tapi dlm masa yang sama,sibuk je jengah blog dia tgk kain..mna blh than beb kain cntik..msti kena order,klau tak nangis aku..~

~pilih kain pun sibuk gak,tapi dlm masa sama sempat lagi dok jengah blog orang..smlm ada baca paper psal blog mummy merah..cntik sgt blog dia..kaler merah mak ngah..bca dlm paper tu,ada ckp tntg kaki blog blh dpt sejuta dlm sthun..~

~mcm best je..klau ler aku blh buat mcm dia...ermmm..angan2 je la kau ni makcik oit..blogger blh buat duit dgn hnya blogging aje~

~bkn setakat link die je yg ada dlm paper tu tpi smpat juga ler aku selongkar blog makwe penjaga gol nombor satu negara,KHAIRUL FAHMI CHE MAT..cntik juga blog dia wlaupun dia kata dia msih new in blogging..~

~mmg cute sgt blog dia..nak tau apa nama blog dia?..cuba bukak:
AIMIE HARMELIA punya blog ni..~

~anyway,selamat berblogging ye..
Read more

Jumaat, 21 Januari 2011

~Kasihanilah Dia,Dia Lebih Memerlukan Dari Kita~

,
Salam pagi semua..pagi ni saya ada bawa satu cerita sedih..mungkin ada yang dah perasan berita ni kat tv3..tapi saya nak kongsi lebih detail tentang apa yang berlaku dan bukti yang menunjukkan bahawa dia tidak menipu.please baca apa yang saya tulis ni,tak lama walau sekejap pun jadilah..

Tolong juga sebarkan berita ni kepada kawan2 anda kerana insan ini amat memerlukan bantuan.Kalau anda dapat dermakan sedikit wang pun takpe.ini untuk saham akhirat anda juga.bukan untuk saya..hari ni hari dia,mana tau esok lusa hari kita siapa tahu..memang mula2 tu tak sampi hati nk tengok semua gambar yang dipaparkan tapi inilah hakikatnya..saya dapat story ni dari sebuah web(copy balik)..



laporan polis yang telah dibuat pada 26/11/2010..


senarai ni semua adalah ubat2 yang diperlukan oleh hairuman..sumber 




ini merupakan keterangan doktor yang merawat hairuman.

kat bawah ni semua gambar yang memang original punya..kalau ada yang tak sampai hati dan memang mual tengok gambar ni,pejam mat ye..gambar ni untuk orang yang betul2 kuat semangat je..










jadi kepada sesiapa yang nak menderma dengan seikhlas hati anda,kat bawah ni adalah no akaun kakak kepada hairuman:

nk akaun maybank puan maryuni bt miskon.
1620 3063 2448

no akaun cimb puan maryuni bt miskon
1257 0000 2035 29

no telefon puan maryuni bt miskon
018-3807867
Read more

~Selamat Pengantin Baru~

,
Pagi jumaat yang membawa seribu keberkatan..berkat juga la untuk bakal pengantin kita ni yang akan diijabkabulkan pada hari ni.ayu saja amik berkat pada hari ni..ikutkan tu nk buat hari selasa aje..tapi bila dia fikirkan balik,baik buat je hari jumaat.





Pada sesiapa yang dok berangan nk kawin dengan ayu atau zaquan tu,lupakan ajela..padahal saya pun berangan nk kawin dgn zaquan gak..kekeke..ayu cakap kat media,majlis kawin dia kali ni nk buat mcm princess..tpi yang buat kerja tu semua akak long dia tak slh..saya ada baca paper hari tu tpi lupa tarikh dia..


Saya sebagai peminat mendoakan semoga majlis pernikahan yang berlangsung pada hari ni,berjalan lancar dan dengar kata zaquan bakal sibuk pas kwin ni dgn bolasepak beliau.tak tau betul ke tidak..dengar ura2 aje..by the way,saya wish semoga perkahwinan yang bakal berlangsung ini mendapat keberkatan dari ILAHI dan berkekalan sehingga akhir hayat..AMIN..


Read more

Jumaat, 7 Januari 2011

~Senarai Pemain Skuad Kedah Bagi Musim 2011~

,
Pemilihan pemain bagi musim 2011 dah diumumkan..jersi baru skuad kedah telah pun ditunjukkan kepada media dan orang awam..harapan kita terletak pada pemain untuk beraksi pada game akan datang ni..saya selaku penyokong setia kedah berasa bangga dengan pemilihan ni..ada muka baru dan ada muka lama.

laman web rasmi skuad bola sepak kedah telahpun dilancarkan..kalau nak tengok,boleh klik link kat bawah:


memang cantik bila tgk laman web diorang ni..colourful sangat..ha,ni pulak senarai pemain bagi musim 2011:

 sumber gambar di ambil dari Kenari Fans Squad

                       SENARAI PEMAIN UNTUK PASUKAN LIGA SUPER MUSIM 2011

Penjaga Gol
Helmi Eliza Elias
Muhammad Al-Hafiz Hamzah
Abdul Hadi Hamid

Pertahanan
V. Thirumurugan
Sharil Faizal Sharifuddin
Fazliata Taib
Mohamad Khairul Helmi Johari
Mohd Fauzi Nan
Azmi Muslim
Shafizan Hashim

Tengah
Ahmad Fauzi Shaari
Amar Rohidan
Sabree Abu
Firdaus Faudzi
Baddrl Bakhtiar
Mohd Khyril Muhymeen Zambri

Penyerang
Azlan Ismail
Mohd. Faizal Abu Bakar
Ahmad Shakir Md. Ali

sumber gambar di ambil dari Kenari Fans Squad

bukan setakat pelancaran web dan senarai pemain musim 2011,tapi jersi skuad pun mereka buat baru(nak kena beli ni,tak blh lepas)..tengok sendiri dan nilaikanlah ye..tapi pada saya mmg cntik..


sumbergambar di ambil dari Kenari Fans Squad



sumber gambar di ambil dari Kenari Fans Squad

apa2 pun,syabas diucapkan buat pemain..semoga tugas yang diberi ni mampu menjulang kedah hingga ke final..



Read more

~Apa Rahsia Diorang Sampai Kelab Luar Nak Kat Diorang?~

,
Apa rahsia diorang sampai kelab luar teringin nak amik diorang ni jdi player kelab masing2?..mersti ada yang seronok kan?..nak tau apa?..

mestilah tak tikal diorang kawal bola sampai boleh tembus gol lawan masa kat final AFF..tpi bukan kat final AFF sja,kelab2 ni lama dah perhatikan mreka berdua sblm AFF game lg..dah la pndai kawal bola,msti pndai atur strategi ni kan?..

anak2 buah K. RAJAGOBAL la katakan..bila ditanya soalan tentang pelawaan ke kelab luar,bunyi jawapan mereka sama je..diorang nak g kelab luar kalau pengurusan FAM izinkan..itu hak mereka,kita sebagai penyokong skuad HARIMAU MALAYA ni,tak boleh nk bntah apa2 la..cuma kita mampu doakan agar mereka mampu lakukan yang terbaik..




berbalik kepada topik saya td tu,SAFEE SALI dan NORSHARUL IDLAN TALAHA ni dapat tawaran dari kelab SRIWIJAYA FC dan kelab JAWA TENGAH.pengurusan kedua2 kelab ni dah lama intai mereka cuma tunggu masa aje nak tarik diorang msuk ke kelab msing2.

ulas NORSHARUL lgi,dia dah sedia nak keluar dari SKUAD KEBANGSAAN dan beraksi untuk kelab luar andai khidmatnya betul2 diperlukan..aduhai,rasa mcam tak mau lepaskan diorang ni keluar tapi nak buat mcm mna,kita cuma penyokong aje..tak blh nk buat bntahan..




 ANYWAY,SYABAS SEKALI LAGI PADA SKUAD KITA NI..SEMOGA KEJAYAAN AKAN TERUS DIJULANG UNTUK MUSIM2 AKAN DATANG..TAPI HARAPNYA DIORANG AKAN BALI KSEMULA KE MALAYSIA KALAU DAH BERAKSI KAT SANA YE..
Read more

Rabu, 5 Januari 2011

Nak Jadi Kaya,Usaha Kena Lebih

,
Arigato semua..selamat petang..hai,hari ni berlambak2 email msuk ajak g buat duit..tapi dalam bnyak2 email yang saya dapat ni,saya tertarik dengan satu link..pssssstttt.rahsia..mna blh bgtau..heheheheh..saya saja gatal tangan nk subscribe dia punya newsletter..biasa la,klau dah bminat dgn link tu,msti nk tau apa yang ada dlmnya kan?..sekali amik kau,hri2 tuan punya email hntar email sruh saya join dia punya sistem..saja gatal tgn,buat je la..

Dia ajar satu persatu cara nk buat sistem ni bg berkesan dan dpt byk duit..setiap msa dia akan hntar email..note dia padat dan lengkap..mudah nak faham..pengajaran pula tak pernah brhnti setakat beli produk dia..saya dah try pasarkan apa yang dia promosikan kat saya dlu,ok la tu..trget pun bkn nk smpai berjuta lemon..skit2 ok la..

banyak rahsia dibongkar bila mula2 baca..rasa nk pengsan pun ada bila tgk satu persatu rahsia kejayaan diorang ni..ada yang keje biasa pun blh dpt berganda2..mak oit..keje senang aje..tak perlu nk fikir panjang cuma promote link aje..


saya tak larat sebenarnya nk bebel panjang2 ni,tkt korang semua makin tak fhm..keje korang senang je,pergi klik kat link ni:


baca satu persatu apa yang ada dlm link tu..klau saya taip pangjang2 ni,korang msti takkan percaya kan?..msti ada yang kata saya ni auta je..saje nk buat cerita palsu..tapi ni la hkikat sebenarnya..ramai orang cepat dpt duit dan usaha yang berterusan ni la buatkan diorang tak pernah putus dapat duit..

takpela,saya bagi masa anda tgk betul2 apa yang ada dalam link tu..baca dan fahamkan betul cerita disebalik link tu..klau ada yang percaya,Alhamdulillah..tak mau percaya,saya tak marah..terpulang pada anda..kuasa nak klik kat jari anda..kehkehkeh..


SELAMAT MENCUBA YE..
Read more

~Debaran Menanti Hari Besar~.

,
Satu hari belek surat khbar..tiba2 je mata terhenti kat satu artikel tntg psangan selebriti ni nk kawin..fullamak humang aih..tak sangka sungguh..Pang,kompang dipalu..tak lama lagi je diorang nak disatukan..Alhamdulillah..minta2 semuanya berjalan lncar..saya sebagai peminat doakan semoga diorang ni hepi,gembira sokmo..

macam2 dakwaan kononnya kawan la,itu la,ini la..tapi kesudahannya?..nk kawin gak akhirnya..pasangan ni selamat melangsungkan mjlis pertunangan pada 17 Oktober tahun lepas..amboi aih,bunga2 cinta mekar dalam hati..sebenarnya mjlis tu asalnya mjlis merisik aje tapi tak tau mcm mna kes,sudah tukar jdi mjlis bertunang.bila ditanya AYU RAUDHAH tntg perkahwinannya,dia kata dia dah sedia untuk menjadi suri hati ZAQUAN ADHA.sebenarnya AYU ni pun tak sngka mjlis merisik jdi mjlis tunang.tapi dalam tak tahu tu pun,Alhamdulillah semua berjalan lancar..

Bila diia ditanya soal tarikh perkahwinan,AYU menjelaskan dia dah sepakat buat keputusan nak tamatkan zaman bujang pada 21 JANUARI ni..(tak lama lagi ni)..tambahnya lagi,asalnya pasangan ni sepakat nk tarikh 11 JANUARI tapi mmndangkan tarikh tu jatuh pada hri SELASA dan time keje pulak tu,diorang tukar tarikh pulak pada 21 JANUARI kerana nak ambil berkat pada hari JUMAAT..AMINN...jelasnya lagi,tak ada kena mngena pun dgn tarikh diorang kenal ke,tarikh lahir ke..

Majlis sambut menantu kat rumah ZAQUAN pula akan diadakan pada 29 JANUARI ni.si AYU ni dah angan2 nk pkai konsep dongeng mcm cerita snow white kot..tapi tu cuma angan2 dia dlu je..dia akan buat tema lain(nk tukar lg nti)..beza usia diorang ni bnk jauh sgt pun,3 thun je..si ZAQUAN(24,tahun ni punya usia),si AYU(27)..bila ditanya tntang urusan RITA RUDAINI dgn AIDIL pula,AYU jelaskan dia tak pernah cmpu urusan keluarga RITA..

Takpela,kita doakan semoga mjlis yang akan berlangsung tak lma lgi ni selamat dari segala masalah dan saya harap hubungan mreka kekal hingga ke akhir hayat..AMIINNN.
Read more

Selasa, 4 Januari 2011

Mari belajar buat web sendiri..

,
Selamat pagi semua..apa khbar?..r u alright?..saya tak brapa alright sgt ni.stress dlm mngejar bnda yang tak trcapai lgi ni..ni ha,saya ada bnda nk kongsi..mula2 orang baca artikel ni,msti orang ingt saya jual brang tp bukan mcm tu la..saya tak jual brang pun..saya jual link..kehkehkeh..


baru-baru ni saya ada jumpa satu link tak tau dari mna saya tekan tah,tetibe kuar bnda psal bina web..dan dalam tu dia ada cerita tntang orang zaman sekarang nk jual brang tpi tak tau macam mana promosikan..dlm web ni ada ajar orang buat web pastu blh jual brang dari web kita buat..


tak slh nma tuan empunya program ni nma dia ABANG CHOB..orang pgil dia pakar buat website sebab dia dah ajar banyak orang buat web sendiri tanpa perlu kuarkan modal smpai ribuan ringgit untuk dapatkan autoresponder dan mcam2 lgi tntang bina web..




ABANG CHOB ni klau hampa nk tau,dia asai dari kedah..dok ajaq orang yang mai dari merata tempat buat web sendri tnpa perlukan orang tengah yg dok tukang buat web..kadang2 klau kita nk sruh orang buat web,mesti kita akan dikenakan bayaran yang agak mahal smpai kdang2 tu terfikir,mak datuk,mahainya.tapi klau kita dok mngaji dgn abang chob ni,toksah dok penin pala.hampa bayaq skit ja tapi untung yang hampa dapat dan ilmu yang anda dpt tu,berganda2 jadinya.bengkel selama 2 hari ni byk dok ajaq hampa ilmu yang lebih mndalam untuk bina web..
anda dapat tgk kan bila ada sesetengah bngkel tu jemput orang smpai 5,6 rtuih orang tapi pernah ke anda fikir,apa yang anda akan dapat klau hdirkan diri ke bngkel tapi bila balik rumah,lupa semuanya..nk tnya balik kat tuan yang dok ajar tu,msti susah.dia pun bkn selalu ada msa.klau reply tu pun,nsib anda baik la..tapi tak mcam abg chob ni,korang blh call,email dia bila msa je..kompom dia akan bls persoalan anda time tu gak..nk kompomkan tmpat dgn dia pun blh.


kira serba serbi senang la nk berurusan dgn dia..mcm dlm bngkel abg chob ni,dia ambil peserta tak rmai,dalam 5 orang je..sbb dia tau klau ambil rmai sgt peserta,diorang takkan praktikkan apa yang abg chob ajar tu lepastu hbis msa kat bngkel ajela.dia ambil peserta terhad je tapi bila2 masa nak buat bngkel,dia blh arrange.




http://www.bestwebskill.com/index.php?ref=nooramalina  


Peserta dia bkn shaja dari semenanjung tapi dari sabah sarawak pun ada yang datang.dari pangkat pling tinggi mcam pensyarah smpai surirumah join dia punya bngkel.terbukti berkesan dan ramai yang dah akui keberkesanan bngkel dia tu..diorang kata tak rugi join,byran sikit tapi hasil berganda2.abang chob ajar mula dari zero smpai peserta dia berjaya hsilkan web depan mata abg chob sndiri..dia kongsi segalanya tntang apa yang dia tau..


tapi klau nak pergi,msti anda fikir kemudahan nk tido,nak g dgn apa kan?..jangan susah hti,smua tu ada.korang blh g naik bas smpai padang serai..nk tido,insyAllah abg chob blh tolong..


jadi,bgi yang tak reti apa2 tentang mcm mna nk bina web,jangan malu,jangan segan..sbb klau kita segan,smpai bila2 pun kita takkan dapat apa yang kita nak.klau rajin2 tu,klik je kat link tu..segala masalah insyAllah selesai..selamat mencuba..


http://www.bestwebskill.com/index.php?ref=nooramalina  





Read more

Isnin, 3 Januari 2011

Tahun Baru,Azam Baru Jadi Semuanya Baru Sokmo.

,
Dah masuk tahun baru MASIHI iaitu 1423 HIJRAH..apa azam baru anda semua?..ada yang tak tertunai lagi?..kalau ada yang tertunai tu ALHAMDULILLAH..saya ni,azam tiap-tiap tahun buat yang baru tapi tak jugak tertunainya..semalam saya ada baca artikel keagamaan..penulis ada post doa2 yang sesuai untuk ahun baru ni..ada 7 doa boleh kita praktikkan sepanjang hari dalam hidup kita:

1)DOA Memohon Keampunan Dan Rahmat ALLAH.
"YA TUHAN kami,kami sudah beriman,maka ampunilah kami dan berilah kami rahmat dan Engkau adalah pemberi rahmat Pemberi rahmat yang terbaik".(Surah Al-Mukminun ayat 109).

2)DOA Mohon Tidak Dijadikan Penolong Bagi Orang Yang Berdosa,Nabi Musa berkata:
YA TUHANKU,demi nikmat yang Engkau anugerahkan kepadaku,aku sekali-kali tidak menjadi penolong bagi orang yang berdosa".(Surah Al-Qasas ayat 17).

3)DOA Mohon Diberi Ilham Untuk Mensyukuri Nikmat Dan Beramal Soleh Serta Dimasukkan Ke Dalam Golongan Orang Yang Soleh.
YA TUHANKU,berilah aku ilham untuk aku tetap mensyukuri nikmat-Mu yang Engkau anugerahkan kepadaku dan kepada kedua ibu bapaku dan untuk mengerjakan amal solehyang Engkau redhai,dan masukkanlah aku dengan rahmat-Mu ke dalam golongan hamba-Mu yang soleh".(Surah Al- Nami ayat 19).

4)DOA Memohon Ampunan Kerana Menganiaya Diri Sendiri,Musa Berdoa:
YA TUHANKU,sesungguhnya aku sudah menganiaya diriku sendiri kerana itu ampunilah aku".Maka ALLAH mengampuninya,sesungguhnya Allah Dialah Yang Maha Pengampun lahi Maha Penyayang.(Surah Al- Qasas ayat 16).

5)DOA Mohon Dilapangkan Dada Dan Dimudahkan Segala Urusan.
Nabi Musa berkata:YA TUHANKU,lapangkanlah untukku dadaku dan mudahkanlah untukku urusanku".(Surah Thaha ayat 25-26).

6)DOA Mohon Keampunan Diri,Ibu Bapa dan Orang Beriman Pada Hari Kiamat.
YA TUHAN kami,berilah keampunan kepadaku,dan kedua ibu bapaku dan sekalian orang mukminpada hari terjadinya hari kiamat".(Surah Ibrahim ayat 41).

7)DOA Diselamatkan daripada perbuatan maksiat dan dosa Luth berdoa:
YA TUHANKU,selamatkanlah aku berserta keluargaku dan akibat perbuatan yang merka kerjakan".(Surah As-Syu'ra ayat 169).

Jadi dari semua doa-doa ini,saya harap kita dapat mempraktikkan dalam hidup kita seharian dan saya doakan smeoga tahun ini,hidup anda akan selalu mendapat keberkatan daripadaNYA,INSYALLAH..
Read more

~Antara Isu Ilmu Hitam Dan Isu Laser~

,
Selamat petang semua..petang2 macam ni,tak ada apa yang saya nak kongsikan tentang sesuatu yang seronok melainkan isu bola sepak negara kita..saya ni bukanlah pakar dan pro dalam membicangkan isu sebegini tapi cuma nak kongsi tentang apa yang berlaku pada industri bola sepak kita ni..kadang-kadang geram gak kita dengar tuduhan dan tohmahan yang dilemparkan oleh penyokong luar terhadap pasukan kita tapi nak buat macam mana..sabau ajelah ye..

Berbalik pada isu yang saya nak cakap ni,rasa macam kejam pulak tuduhan yang dilemparkan oleh Presiden Persatuan Sepakbola Seluruh Indonesia (PSSI) iaitu Nurdin Halid mengenai bola sepak dan khususnya negara kita ni..ada ke patut dia kata Malaysia ni pakai ilmu hitam?..tak patut..kalau Malaysia pkai ilmu hitam,rasanya dari dulu lagi kita menang bila lawan dengan pihak luar kan?..dia kata pemain terutamanya keeper utama mereka iaitu Markus Horison Rihihina kena gatal-gatal masa datang Kuala Lumpur untuk final pertama pada 26 Disember tu..kalau dah tau gatal,jangan main bola..

Dakwaan dia lagi,bkn keeper tu sorang je kena tapi dua lagi keeper diorang kena bnda yang sama..diorang kena masa tgh training..ye la tu..tpi dakwaan tu tak hbis kat situ je,presiden dia kata lagi,kelewatan basa yang bawak dirang tu disengajakan untuk kurangkan masa latihan..apa2 ajelah.ada lagi dakwaan dia,kononnya pemain dan pengurusan bola indonesia mendapat layanan buruk la sblm game lgi..tu yang agaknya masa skuad kita kat Indonesia pun,diorang mcm buat taj tau je..(balas dendam kot??)..

Berbalik pada topik kedua saya mngenai isu laser(macam Ultraman),media Indonesia keluarkan statement mngatakan FAM kena denda sebanyak AS$40 juta bersamaan RM 123.8 juta dan digantung selama 4 thun lagi tu padahal tu semua tak betul pun..isu laser ni pun bkn brmula dari kita tapi penyokong Indonesia yang memulakan dlu..Menteri Beli Dan Sukan dah keluarkan kenyataan kat media bahawa laser telah dikawal dari terlepas masuk ke stadium tapi nmpk gayanya terlepas jua.

Presiden PSSI telah membawa perkara ini kepada pihak AFF dan dalam kenyataannya lgi,beliau berharap ini merupakan pengajaran terhadap FAM..apa2 aje lgi statement yang dikeluarkan beliau ni.Jadi,dari apa yang saya kongsi ni,harap kita sama-sama dapat iktibarnya dan moral of story..
Read more

Blogger Chat Room


Mari Tukar Link



Ai, Takkan Tengok Je.:)
 

~Spanar Buruk~ Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger